Dcera Lilith přehled
Jana Slaninová
Co když nám celý život lhali o bytostech, které jsou temné? Nic není tak, jak se na první pohled zdá. Světlo je náhle tmou a tma světlem. K takovému zjištění dojde i bývalá americká policistka a její nejlepší kamarád, když se vydají do magií nabitého města, aby pak zjistili, že nic není tak jak bývalo. Dokud Nell Umbrellová nenavštíví z jistým zvláštním posláním Prahu, myslí si, že je úplně obyčejná. Stane se z ní zvláštními schopnostmi obdařená příšera. V civilu vypadá skoro jako modelka, žije na statku a likviduje nepřátelské entity, které by chtěly zničit lidstvo…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera Lilith. Přihlašte se a napište ho.
Bohužel po 90 stránkách vzdávám nesedí mi styl psaní a hlavně vyprávění i děj je takový všelijaký
Lidičky, to je BOMBA !
Z této úžasné fantasy jsem nadšená.
Užila jsem si srandu, boje s božstvy, lásku, zamilovaný Lucifer,
Lilith, partu nesourodých, ale milujících bytostí....
Autorka píše senzačně čtivě. Moc doporučuji milovníkům fantasy
a věřte, že se budete bavit :-)
SPOILER:
Nelliin bestiář
Elvis
Marťan, který si užil na Zemi bezva životní jízdu.
Doma na Marsu bydlí s Michaelem Jacksonem a
nikdy lidskou rasu úplně nepochopil. Těm, který ho vídají na Zemi, se říká cvoci.
Cituji Elvise: Graceland byl jen místo, kde jsem si užil nejlepší dovolenou svého života.
Krááásný časy. Musel jsem po sobě zametat stopy, tak jsem provedl ten fígl s pohřbem.
Legrační na tom je, že ty lidi, který na to neskočili, jsou na Zemi za totální blázny.
Konec citace.
Michael Jackson
Taky Marťan. Chová na Marsu trpaslíky a tím pádem miloval malý děti,
který mu je na Zemi připomínaly. Na Zemi to byl hodně špatný tah.
Tahali ho po soudech, tak se radši nakonec taky
vrátil domů. Žije u Elvise a nic (opravdu ani společného trpaslíka) spolu nemají.
Asiach svět astrálních bytostí
Astrální prostor, který má svojí odvrácenou stranu, kde se soustřeďují astrální
zlouni a jiná slizká verbež, která smrdí zkaženou rybinou (většinou).
Nell-Nellien
Úplně obyčejná holka, o který to vlastně všechno je. Je tak trochu příšera,
zachraňuje svět a sní o úplně normálním životě, ve kterým by byl konečně klid.
Ovládá magii a nesnáší lítání v letadle. Na svých křídlech si ale sviští dobře a ráda.
Je Skoromanželka opraváře Věnka, matkou čaroděje Tamiela,
nejlepší kámoškou Edwarda a nevlastní dcerou Debbie. Všechny je miluje.
spoiler:
Na Praze je skvělý, že na každým rohu funguje nějaký stánek s jídlem jen tak do ruky a všude člověk koupí pivo, který je tak silný, že na malou opici stačí jedno úplně s přehledem. Až poletíme zpátky, místo whiskey si dám pět českých piv. Jo. Po nich budu spát bezpečně až do Washingtonu.
Edward se umazal od psího hovna a já mu se smíchem čistila postiženou zadnici svým náhradním tričkem a šnapsem se švestkami na etiketě.
Smrděl tak dvakrát. Trochu po hovnu a maličko po švestkách.
Kniha Dcera Lilith v seznamech
česká fantasy městská (urban) fantasy Lilith fantasy
2022 | Sex, prachy a potíže |
2023 | Kráva a kretén |
2022 | Elvisovo kopí |
2022 | Adventní kalendář |
2023 | Laskonka pro barbara |
Nell Umbrellová bývala policistkou, stačil ale jediný výstřel, aby se všechno v jejím životě změnilo. To a Elvisovo kopí, které jí předurčilo k dráze likvidátora všemožných astrálních bytostí, chtějících ovládnout lidstvo. Jana Slaninová se pustila do moderní urban fantasy, prošpikovanou černým humorem, jen se obávám, že se jí malinko vymkla zpod kontroly. Nebo ještě lépe - nějak si zapomněla stanovit pravidla, jakými se bude řídit, a cíle, kterých chce dosáhnout. Její počin působí roztříštěně, nikam v podstatě nesměřuje a co je asi nejhorší - jednou plive pro štěstí přes pravé rameno a hned vzápětí přes levé. Nechte Čechům, co je české, aneb jak Amerika objevuje Česko. Samozřejmě platí, že co je americké, je nejen dobré, ale je absolutně nejlepší. Po průměrné Američance rozhodně nemůžete chtít, aby věděla, co je to například suchý záchod, o vysvětlování ustálených slovních obratů ani nemluvě. Kniha je psána pouliční mluvou, spíše než souvislou dějovou linii obsahuje řadu jednotlivých, vágně propojených, epizod a vedle spousty sexu je tu i hromada „tiskových“ chyb (někdy je pro pochopení potřeba přečíst si větu i několikrát). Dcera Lilith je prostě jen okresní přebor, byť obálka láká na první ligu