Dcera na přání přehled
Kateřina Janouchová
Hrdinka románu - mladá žena se po sňatku se svojí velkou láskou soustředí hlavně na své těhotenství a usilovně si přeje porodit dceru. Po narození chlapce se pomalu se situací vyrovnává, zejména díky radostnému vztahu svého manžela k dítěti. Do nastávající idyly ale přichází rána osudu - těžké onemocnění a následná smrt hrdinčiny matky. Brzy potom porodí mladá žena druhého syna a situace začíná být neúnosná, zvláště, když se náhodou dozvídá o vzájemné nevěře svých milovaných rodičů. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera na přání. Přihlašte se a napište ho.
Tuto knihu by si pro poučení měly přečíst všechny sebestředné Heleny, které se hrabou v minulosti svých matek a fantazírují o budoucnosti s hypotetickou dcerou, po které umanutě touží. Přitom si nevšímají, jak jim uniká přítomnost.
Úžasná kniha.
Román o matkách a dcerách,ale i o lásce, která se neobejde bez komplikací. O citových tabu,rodinných tajemstvích a o touze. O touze po věcech,které nikdy nemůžeme získat a které snaf právě ptozo tak zoufale chceme.
(2010)
Kniha Dcera na přání v seznamech
2006 | Jak jsem přišel na svět |
2012 | Podváděná |
2005 | Nejbližší |
2013 | Sesterstvo |
2017 | Bosá dívka |
Helena myslí celou dobu jenom na sebe a neváží si toho co má. Paul musí mít vážně svatozář, že s ní zůstane i po tom jejím výletu.