Dědečku, ještě vyprávěj přehled
Ladislav Špaček
Knížka Dědečku, ještě vyprávěj je volným pokračováním úspěšné knihy pro děti Dědečku, vyprávěj. Laskavá slova moudrého dědečka provázejí opět půvabné ilustrace Jany Fernandes. Malá Viktorka naslouchá pohádkám a příběhům, které ji učí základům etikety a pomáhají jí utvářet si názor na svět kolem sebe. S dědečkem prožívá různé příhody společné dětem jejího věku a učí se, jak se zachovat v různých situacích, které život přináší. Na rozdíl od prvního dílu je pokračování „Dědečka“ zaměřeno nejen na etiketu a základy slušného chování, ale i na etiku, tedy pěstování mravních hodnot a postojů dětí. Kniha je určena dětem předškolního a raného školního věku. Stejně jako první díl i tuto knížku provází CD, na které autor namluvil celý text knihy. Děti si tak mohou při poslechu zvukového CD knížku „číst“ samy podle obrázků.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědečku, ještě vyprávěj. Přihlašte se a napište ho.
Pokračování knížky o etice a etiketě pro malé děti od Ladislava Špačka!
Z Viktorky už je předškolačka! Dědeček s ní proto už probírá důležitější témata - co je nemoc, bacily, kde se bere vzduch, co musíme udělat s nalezenou peněženkou?
Celé vyprávění je už také o kousíček delší a výpravnější (přeci jen předškoláček více vydrží :)).
Musím znovu ocenit přístup dědečka ke své vnučce - jeho nadšení, že s ní může trávit čas, učit ji novým věcem a být jedním z těch, kdo ji provází na cestě životem.
Pokračování naučné knížky nejen o tom, jak se chovat v různých situacích... Dozvíme se třeba o tom, co jsou to neštovice, jak se chovat v čekárně u lékaře a co dělat, když najdeme cizí peněženku.
Ocenění knihy (1)
2014 -
Český bestseller
(Česká literatura pro děti a mládež)
Kniha Dědečku, ještě vyprávěj v seznamech
2012 | Dědečku, vyprávěj - etiketa pro kluky a holčičky od tří let |
2014 | Tereza – Etiketa pro dívky |
2012 | Deset let s Václavem Havlem |
2017 | Etiketa - Moderní etiketa pro každého |
2005 | Velká kniha etikety |
Nenásilná knížka o světě kolem nás, spojená s ponaučeními o mezilidských vztazích a pravidlech chování, se mi líbila. Také ilustrace jsou pěkné. Jak doopravdy funguje na cílovou skupinu, to se dozvím za pár roků. Zatím, jako foršus, dávám čtyři hvězdy.