Dědečku, ještě vyprávěj (2014) | Databáze knih

Dědečku, ještě vyprávěj přehled

Dědečku, ještě vyprávěj
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/555230/bmid_dedecku-jeste-vypravej.jpg 4 89 89

Knížka Dědečku, ještě vyprávěj je určena dětem od tří let, vypráví o světě etikety pohledem malého děvčátka a jejího trpělivého a laskavého dědečka. Děti se naučí základům chování ve společenských situacích, které jsou přiměřené jejich věku a zkušenostem. Dozvědí se, jak se máme chovat v rodině, na ulici, ve školce, na návštěvě, u stolu, v divadle, v restauraci i v hotelu. Vyprávění moudrého dědečka je protkáno pohádkovými příběhy, které v dětech pěstují ohleduplnost, obětavost, lásku ke světu kolem nich.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědečku, ještě vyprávěj. Přihlašte se a napište ho.

Boby17
27.01.2024 4 z 5

Nenásilná knížka o světě kolem nás, spojená s ponaučeními o mezilidských vztazích a pravidlech chování, se mi líbila. Také ilustrace jsou pěkné. Jak doopravdy funguje na cílovou skupinu, to se dozvím za pár roků. Zatím, jako foršus, dávám čtyři hvězdy.

Knihotyna
22.06.2023 4 z 5

Pokračování knížky o etice a etiketě pro malé děti od Ladislava Špačka!
Z Viktorky už je předškolačka! Dědeček s ní proto už probírá důležitější témata - co je nemoc, bacily, kde se bere vzduch, co musíme udělat s nalezenou peněženkou?
Celé vyprávění je už také o kousíček delší a výpravnější (přeci jen předškoláček více vydrží :)).
Musím znovu ocenit přístup dědečka ke své vnučce - jeho nadšení, že s ní může trávit čas, učit ji novým věcem a být jedním z těch, kdo ji provází na cestě životem.

MilackovaN
13.12.2021 5 z 5

Pokračování naučné knížky nejen o tom, jak se chovat v různých situacích... Dozvíme se třeba o tom, co jsou to neštovice, jak se chovat v čekárně u lékaře a co dělat, když najdeme cizí peněženku.

Ocenění knihy (1)

2014 - Český bestseller (Česká literatura pro děti a mládež)

Kniha Dědečku, ještě vyprávěj v seznamech

v Mé knihovně25x