Dědečku, vyprávěj o Česku přehled

Dědečku, vyprávěj o Česku
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480042/bmid_dedecku-vypravej-o-cesku-CmZ-480042.jpg 4 27 27

Knížka Dědečku, vyprávěj o Česku je volným pokračováním série předchozích čtyř knih o dědečkovi a jeho vnučce Viktorce. Trpělivý a laskavý dědeček tentokrát projíždí s Viktorkou naší zemí a vypráví jí o pamětihodnostech, přírodních krásách i slavných osobnostech našich kulturních dějin. Viktorka už zná leccos ze školy i z dřívějších cest, přesto má stále co objevovat. Vyprávějí si s dědečkem o úsvitu našich dějin, o významných panovnících Českého království, o tom, jak lidé dříve žili a kolik úsilí museli vynaložit, abychom my dnes mohli žít v bezpečí a pohodlí. Pro velký úspěch stejné koncepce předchozích dílů je knížka doplněna o CD, jež načetl sám Ladislav Špaček.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědečku, vyprávěj o Česku. Přihlašte se a napište ho.

Venda32
06.02.2024 5 z 5

Výborná kniha pro děti i dospělé. Cestopis, dějepis, etiketa dohromady. Vše v nenásilném balení.

Karolína18
03.12.2023 5 z 5

Podle je tato kniha opravdu vhodná pro první stupeň. Moc se mi líbilo grafické zpracování. Trochu bojují s množství informací, u kterých bych si nebyla jistá, i s ohledem na jejich náročnost, pro jak staré děti by byly vhodné. Každopádně kniha může být přínosná i pro dospělého čtenáře, vzhledem k obsáhlým textům.

jaste
30.03.2023 4 z 5

Já se přiznám, že zde už mám opravdu problém s Viktorkou. Myslím, že by holčičce mnohem víc slušel předškolní nebo mladší školní věk. Na šestou třídu už její chování opravdu neodpovídá. Jinak pěkně, poučné.

Knižní novinky (36. týden)

05.09.2021

Ocenění knihy (1)

2021 - Český bestseller (Česká literatura pro děti a mládež)

Kniha Dědečku, vyprávěj o Česku v seznamech

v Mé knihovně11x