Kováčov učeň přehled

Kováčov učeň
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332802/bmid_kovacov-ucen-RrF-332802.jpg 4 15 15

Dedičstvo Ballantynovcov série

1. díl >

V jeden mrazivý decembrový deň roku 1784 prichádza Silas Ballantyne do domu kováča Liegea Leea v okrese York, štáte Pensylvánia. Silas je rozhodnutý čo najskôr dokončiť učňovský zácvik a vydať sa na západ. Ukáže sa ale, že je šikovný pracovník a znamenitý remeselník, preto sa Liege usiluje zdržať ho v Yorku, odvolávajúc sa na starú tradíciu: učeň sa musí oženiť s jednou z majstrových krásnych dcér. Eden je nežná a čistá duša, zatiaľ čo Elspeth živelná a prešibaná. Alebo? Je to skutočne tak, nie je to iba zdanie? V dome plnom tajomstiev sa každá zo sestier snaží zabezpečiť si budúcnosť. Ktorá si získa Silasovo srdce? A podriadi sa Silas Liegovým zámerom? V tejto rozsiahlej rodinnej ságe voľby jedného muža rozhodujú o budúcnosti ďalších generácií. Voľby medzi láskou a prácou, medzi priateľmi a nepriateľmi. Toto je Dedičstvo Ballantynovcov.... celý text

Romány Pro ženy Historické romány
Vydáno: , i527.net

Love’s Reckoning, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kováčov učeň. Přihlašte se a napište ho.

Jurajovamaka
05.02.2021 5 z 5

Jedným slovom - krása! Príbehom som uchvátená. Milujem príbehy tohto typu, vždy ma dokážu pohltiť a čítajú sa prakticky samy, častokrát aj dlho do noci. Autorka dokázala krásne vykresliť vzťahy a povahy osôb, mnohokrát som sa pristihla ako sa hnevám nad nespravodlivosťou alebo ich správaním, taktiež aj hlavná hrdinka Eden bola opísaná tak krásne, že som mala pocit, že sa zamilujem do nej aj ja. Pri knihe som si aj slušne poplakala a to je pri knihách nezvyknem. Vrelo odporúčam a už sa teším na pokračovanie, čo nám prinesie ďalší ich príbeh!

pip11
31.03.2019 5 z 5

Krásný srdcervoucí příběh, plný nečekaných zvratů. Přečetla jsem ho jedním dechem, skvělý první díl série.

dorkas
22.01.2019 3 z 5

Príbeh je pútavý, dej plynie hladko, zo začiatku som bola nadšená škótskym kováčskym učňom Silasom Ballantynom, pretože táto téma bola pre mňa nová a doposiaľ som sa s ňou v žiadnej knihe nestretla. Tak ako som si zamilovala pokornú, pracovitú dcéru Eden, tak som od prvej chvíle znenávidela falošnú, zákernú a zlomyseľnú Elspeth. Bohužiaľ asi v polke knihy to akoby autorke prerástlo cez hlavu a s niektorými dejovými líniami a s niektorým konaním postáv, som sa už nedokázala stotožniť. Takisto ma mrzí veľký 8 ročný skok v deji - zostalo tu kopec nevypovedaného, viac ako polovica postáv sa úplne stratila z deja. Ja osobne som sklamaná :/

Kniha Kováčov učeň v seznamech

Laura Frantz