Dědictví českého trampingu: Vybrané kapitoly z historie a každodennosti svérázného fenoménu přehled
Karel Altman
Tramping neboli trampské hnutí představuje specifický fenomén, mající svou tradici rozšířenou na celém území našeho státu. Monografie usiluje na základě mnohaletého studia historie trampské subkultury o zachycení hlavních rysů trampingu v současnosti, tj. v posledních zhruba třiceti letech. Právě v podmínkách restaurovaného tržního hospodářství se tramping specifickým způsobem transformuje, přičemž vychází nejen z osvědčeného bohatého dědictví celé éry své stoleté existence, ale přizpůsobuje se i novým podmínkám dalšího rozvoje, pozitivním i negativním. Hlavním rysem je odliv velké části potenciálních nositelů této subkultury, z rozličných příčin i důvodů, přesto však tramping přežívá a dále se rozvíjí.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví českého trampingu: Vybrané kapitoly z historie a každodennosti svérázného fenoménu. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Ostrov tajemství, Hra na schovávanou a další knižní novinky (3. týden)
14.01.2024
Kniha Dědictví českého trampingu: Vybrané kapitoly z historie a každodennosti svérázného fenoménu v seznamech
2008 | Zmizelý svět brněnských kaváren |
1993 | Krčemné Brno |