Dědictví otců přehled

Dědictví otců
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63517/bmid_dedictvi-otcu-khv-63517.jpg 4 396 396

Dědictví otců série

1. díl >

Původně šestidílný románový cyklus Dědictví otců, k němuž autor později připojil uzavřený celek sedmi dalších románů, počíná za vlády Ludvíka XIII., v období náboženských válek mezi katolíky a hugenoty. Hrdinou prvního dílu je druhorozený venkovský šlechtic a lékař v královských službách Petr ze Sioraku. Stylizované, archaicky zabarvené vyprávění, inspirované stylem dobových kronik či pamětí, je plné dobrodružství, napětí i humoru.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Odeon

Fortune de France, 1977

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví otců. Přihlašte se a napište ho.

Ailee
16.01.2025 audiokniha 3 z 5

Tato kniha je pestrá, se zajímavým jazykem a bohatá na historii. Avšak chudá na nějaký děj. Je to taková francouzská Babička. Prostě popis, kronika, deník. Výcuc. Zajímavé, ale bohužel jsem to pouštěla jedním uchem tam a druhým ven.

lou63
12.01.2025 5 z 5

Dílo mě úplně vtáhlo do Francie 16. a 17. století, do doby plné náboženských a politických konfliktů. Merle dokáže skvěle vykreslit, jak turbulentní doba ovlivňuje osudy lidí a jak jsou jednotlivci vtaženi do historických zvratů. Tato kniha je součástí série, která mě opravdu zaujala, protože spojuje fascinující historii s poutavým příběhem. Pro mě osobně je to příběh, který ukazuje, jak silně může minulost formovat přítomnost, a rozhodně stojí za přečtení.

Planin
13.09.2024 audiokniha 5 z 5

Jedna z neuzasnejsich serii z Francie, naprosto akvele, cetl jsem hned první vydani u nas a vzdy jsem dychtive cekal na dalsi dil. Robert Merla mel mnoho dalsich krasnych knih a skoda, ze jeste nepsal dale i kdyz umrel ve velmi pozdnich veku (vice nez 90 let) psal az do konce

Kniha Dědictví otců v seznamech

v Mé knihovně328x