Dějiny Anglie přehled
André Maurois
Doplněné o novější období Michelem Mohrtem Dlouholeté zkušenosti Angličanů dokázaly, že jejich základní svobody spočívají v prostých opatřeních; praktický mechanismus svobody je zajímal daleko více než nějaké teoretické chvalořeči na ni.
Literatura naučná Historie
Vydáno: 1998 , NLN - Nakladatelství Lidové novinyOriginální název:
Histoire de ľAngleterre, 1937
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny Anglie. Přihlašte se a napište ho.
03.08.2024
Četla jsem i Dějiny Francie. Připadá mi, že i když je to do Anglie přes kanál coby "kamenem dohodil," dějiny obou zemí se odehrávají odlišně. Ne lépe, ne hůř, prostě jinak.
Kniha Dějiny Anglie v seznamech
1998 | Dějiny Anglie |
1994 | Dějiny Francie |
1963 | Život sira Alexandra Fleminga |
1939 | Dvě lásky Filipa Marcenata |
1979 | Životopis lorda Byrona |
Kromě knih o českých dějinách si čtu nejraději ještě knihy o dějinách Anglie a Francie. Tato kniha se velice dobře četla, nebyla napsána strohým, suchým stylem, ale byla psána čtivým stylem, trochu jako beletrie.
Já si nejraději čtu o panovnických rodech, toho se mi dostalo požehnaně, včetně zobrazení rodokmenů. Kromě panovníků a jejich rodinných vazeb, dojde i na popisy života středních a nižších vrstev obyvatelstva, na začátky různých státních i církevních institucí, právní systém, prostě podrobný popis života všech vrstev zhruba od dob Keltů po konec minulého století.
Už se chystám na Dějiny Francie od stejného spisovatele.