Dějiny Chorvatska přehled
Jan Rychlík , Milan Perenćević
Kniha mapuje dějiny Chorvatska od starověkých Ilyrů, přes antickou periodu spjatou s obsazením země Římany, příchod Slovanů, začátky chorvatského království (10. a počátek 12. století) a pak osmisetleté období, kdy bylo Chorvatsko spojené personální unií s uherským státem. Včetně doby kdy spolu s ním se stalo součást habsburské monarchie, aby lépe čelilo tureckému nebezpečí. Velká pozornost je také věnována vzniku jugoslávského státu, existenci samostatného ustašovského státu, obnovenému spolužití se Srby a dalšími jihoslovanskými národy v rámci titovské Jugoslávie a jeho bolestnému rozpadu a nakonec i vzniku nového samostatného Chorvatska.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny Chorvatska. Přihlašte se a napište ho.
perfektne a dosť objektívne opísane dejiny Chorvátska, pre mna najazujimavejsie casti boli casy tureckej nadvlády a juhoslovanská obcianska vojna
Pět hvězd a nový pohled na chorvatské zajímavé dějiny. Je zvlášť zajímavé, že toho z historii máme společného víc než jen naše ježdění na dovolenou k nim o prázdninách.
Kniha Dějiny Chorvatska v seznamech
Výborně napsaná knížka, jen škoda zbytečných překlepů.