Dějiny Kanady přehled
Lenka Rovná , Miroslav Jindra , Magdalena Fiřtová , Klára Kolinská
Kanada, druhá největší země světa, patří mezi nejlépe vnímané země podle mnohých prestižních žebříčků. Její dějiny jsou pestré stejně jako přírodní a kulturní bohatství. Třetí, výrazně upravené a aktualizované vydání Dějin Kanady přináší ucelený přehled vývoje její společnosti od příchodu původních obyvatel až po palčivé otázky dneška – soužití kanadských národů, ekonomickou i politickou stabilitu či ochranu životního prostředí. Původní autorský text se rozrostl zejména o příspěvky Kláry Kolínské (kultura) a Magdaleny Fiřtové (moderní dějiny).... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny Kanady. Přihlašte se a napište ho.
Pozlacená, Všemi smysly a další knižní novinky (30. týden)
21.07.2024
Kniha Dějiny Kanady v seznamech
Autoři knihy
česká, 1955 Miroslav Jindra
česká, 1929 - 2021 Magdalena Fiřtová
česká, 1976 Klára Kolinská
česká, 1967
Jako všechno v této edici, lidsky a čtivě podaná historie pro "nehistoriky". Projdete si minulost Kanady od osídlení severní Ameriky někdy před 15000 lety až po rok 2000, dozvíte se ledacos zajímavého a nebude vás bolet hlava z přemíry podrobností.
Já bych asi přivítal víc informací o indiánských válkách (Pontiac, Tecumseh, povstání Métisů) a třeba o životě současných Irokézů, Mohawků nebo Siouxů na úkor docela obsáhlé kapitoly o kanadské kultuře (která je vlastně jen soupisem jmen a tedy je vlastně k ničemu). Ale člověk nemůže mít všechno, že? :-)