Dejiny lásky přehled

Dejiny lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109542/bmid_dejiny-lasky-5DP-109542.jpg 4 226 226

Dejiny lásky sú akousi poctou pre veci stratené, pre nevyriešené záhady. Osudy hrdinov sú zasadené do súčasného New Yorku, každý z rozprávačov má pritom vlastný štýl, vlastný príbeh, no pomaly sa začnú prepletať navzájom, tak ako aj so záhadným rukopisom knihy s rovnakým názvom. Leo Gursky je starý imigrant vracajúci sa v spomienkach do rodného Poľska, ktorý tajne sleduje život svojho znovu-nájdeného syna. Alma Singer, mladučké dievča, sa musí vyrovnať so smrťou svojho otca a pátra po žene, po ktorej dostala meno – hlavnej hrdinke záhadného románu...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Artforum (SK)
Originální název:

The History of Love, 2005


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dejiny lásky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (46)

alkazemka
12.09.2024 4 z 5

První stránky jsem ani nedýchala, jen hltala. Knížka "Dějiny lásky" je o knížce "Dějiny lásky" (vím, jak to zní, ale fakt to tak je!) a musí z ní být zákonitě nadšen každý, koho těší neplytké čtení, u kterého se střídá úsměv s vráskou na čele. Je to prostě paráda umět zachytit každodennost, nebát se jí pojmenovat, neřku-li najít v ní tu křehkou krásu. A samozřejmě že: "Šoupněte k oknu sebevětšího blbce, a je z něho Spinoza," je sice pravda pravdoucí, ale proč si sem tam trošku nezafilozofovat. Vždyť jde konec konců zase, opět, vždy, jen a pouze o to nejdůležitější v životě - o lásku.

"Protože mě nic nedokáže učinit šťastnějším ani smutnějším než ty."

000nugatovej
11.03.2024 4 z 5

Alma, to kouzlo velké lásky ... Ve všech jazycích, ve všech osaměních se stále vrací ...


deirdre
16.10.2022 3 z 5

Pekná knižka, prečítaná za jeden deň, takže som sa v jednotlivých linkách až tak nestrácala. Vyzdvihla by som tu najmä hlavnú postavu príbehu. Leo Gursky v celej svojej tragickej osamelosti je veľmi uveriteľný a sympatický starý pán, už dávno som so žiadnou literárnou postavou tak nesúcitila... Možno by bolo lepšie viac popracovať s touto postavou, miesto, podľa mňa, zbytočného komplikovania deja ďalšími linkami, aj keď chápem, čo tým autorka sledovala. Len výsledok vyznieva trocha rozpačito.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dejiny lásky v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených284x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených38x
v Knihotéce128x
v Chystám se číst192x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech3x