Dějiny psané Římem přehled

Dějiny psané Římem
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276530/bmid_dejiny-psane-rimem-kbi-276530.jpg 5 210 210

Staletí historie Říma od jeho vzniku po rozpad v r. 476 nebyla nikdy zpracována tak poutavě jako v této legendární knize předního slovenského historika Vojtěcha Zamarovského, která inspirovala nejednoho čtenáře ke studiu antických kultur. Dechberoucí vzestupy a strmé pády říše líčí autor stejně přesvědčivě jako osobnosti panovníků, každodenní život Římanů, jejich umění, kulturu či architekturu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny psané Římem. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (39)

smazenaryba
08.09.2024 5 z 5

Výborné sklbenie populárnej a historickej práce. Pútavé, jasne oddelené fakty od legiend, poskytne reálny obrázok o Rímskej ríši/republike od jej vzniku až po zánik. Pre niekoho všetko podstatné, pre niekoho ako rozcestník k ďalšiemu štúdiu.

boxas
28.08.2024 4 z 5

Nadčasová kniha, čtenář se dozví mnoho zajímavých, různorodých informací o starém Římě a životě v něm. Pokud máte rádi knihy např. Simona Scarrowa, neuškodí si Dějinami psanými Římem rozšířit znalosti o této etapě dějin.


Kulm
02.08.2024 5 z 5

Z pera českých autorů asi nejlepší kniha, která kdy u nás byla vydána. Společně s knihou Jejich veličenstva pyramidy se jedná už o jednoznačnou klasiku, kterou se pan Zamarovský nesmazatelně zapsal jako neskutečný popularizátor antiky a starověku v naší zemi.
Knihu jsem si spolu s Biblí vzal na svou pěší pouť do Italské Assisi a byl to neskutečný zážitek. Nejen, že je skvěle napsaná, ale v kombinaci s italskými reáliemi kolem sebe člověka ještě více pohltí.
Ačkoliv u nás na toto téma vzniklo od dob prvního vydání už nespočet dalších publikací, které doplňují znalosti o moderní poznatky, stále se jedná o skvělé dílo, které neztrácí nic na své poutavosti a hlubšímu vhledu na dané téma.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dějiny psané Římem v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených321x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených30x
v Knihotéce289x
v Chystám se číst77x
v Chci si koupit25x
v dalších seznamech7x