Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí přehled
Lucie Seifertová
Tato „rodinná“ knížka pro děti i dospělé je určena nejen těm, co nedávali ve škole pozor (dozvědí se překvapivé informace z naší historie), ale i šprtům, ty zase pobaví (pro tyto vzdělanější čtenáře jsou připraveny zadní strany s podrobnějšími informacemi a zajímavostmi). Když rozložíme knihu jako harmonikovité leporelo, otevře se před námi 9 metrů dlouhá krajina v níž se odehrávají drobné děje od pravěkých lovců po současnost. Fakta, informace, chronologické tabulky ke všem obdobím nechybí a komixové textíky a kreslené postavičky umožní hledět na minulost a naše předky s humorem, nadsázkou a ironií. Tato kniha získala Magnesii Literu za knihu roku 2003 pro děti a mládež, Zlatou stuhu v kategorii Literatura faktu a populárně naučná literatura pro děti (za rok 2003) a Zlatů pečeť za polygrafické zpracování.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí. Přihlašte se a napište ho.
Úžasná kniha plná krásných a vtipných obrázků doplněná spoustou informací o naší historii. Líbí se mi i srovnání, co se v tu danou dobu dělo jinde ve světě a také obecná černobílá část.
Je mi jasné, že jsem tuto knihu neotevřela naposledy, ale budu se k ní často vracet a můžu ji jen doporučit všem, kteří se chtějí něco z naší historie přiučit nebo si chtějí zopakovat, co už zapomněli.
Nejkrásnější kniha mého dětství. Strávil jsem hodně, hodně času rozkládáním a skládáním, učil se a u toho se smál, prostě pecka :)
Ocenění knihy (2)
2004 -
Magnesia Litera
(Litera za knihu pro děti a mládež)
2003 -
Zlatá stuha
(Literatura faktu a populárně naučná literatura pro děti)
Kniha Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí v seznamech
české dějiny Magnesia Litera dějiny pro děti a mládež
2003 | Dějiny udatného českého národa a pár bezvýznamných světových událostí |
1999 | Tajemná Praha |
2009 | Tajemná Ostrava |
1999 | Sorry 2000 aneb Sedm let v debetu |
2007 | Český ráj a jeho tajemství |
Úžasné a výjimečné!! Dějiny udatného českého národa jsem viděla jako ty 3-5 minutové zpracované díly na České televizi, potažmo v ivysílání. A když jsem pak zavítala na výletě s rodinou do Krnovského muzea, kde byla zrovna výstava tohoto obřího leporela, musela jsem si ho rovnou i koupit. A bylo to levnější než v online knihkupectví! Leporelo i výstava se mým dětem líbila, proto si teď rádi pouštějí na ivysílání ty krátké, vtipné a hodně stravitelné díly o naší historii. A já si zatím pomalu přečetla tuto událostmi nabitou knihu. Budu se k ní určitě vracet. Mohu jen doporučit.