České země v době husitské přehled
Petr Klučina
Bohatě ilustrovaná kniha, jež je určena především menším čtenářům, nás zavede do doby husitské v českých zemích. Líčí jak důležité historické události, tak také životní styl různých vrstev dobové společnosti. (3. vydání)
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize České země v době husitské. Přihlašte se a napište ho.
Čtenář této knihy si dokáže krátkou a nenásilnou formou udělat obrázek o průběhu husitské revoluce. Dozví se o bojových technikách, důležitých bitvách, diplomaticko-zahraničních stycích s okolními zeměmi, ale i o tom jak se v těchto těžkých časech žilo šlechtě či obyčejným poddaným.
Kniha je bohatě ilustrovaná a doplněna různými schématy a popisky. I když je její cílová skupina zejména mládež od 10 let, dokáže obohatit i straší čtenáře zajímající se o tento úsek dějin, zvláště díky stručnému vyzdvižení nejdůležitějších informací.
Pro jasnější zařazení jednotlivých jmen a dějů, je velmi praktickou pomůckou malý slovníček osobností a přehled nejdůležitějších událostí.
Kniha České země v době husitské v seznamech
středověk Jan Hus, 1370-1415 vojenství husité husitství Tábor defenestrace dějiny pro děti a mládež
Četba hlavně pro mladší čtenáře. Kniha dá základní přehled o daném období.