Demian přehled

Demian
https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/252236/bmid_demian-252236.jpg 4 430 430

Příběh mládí Emila Sinclaira. Jeden z nejvýznačnějších románů nositele Nobelovy ceny za literaturu vznikl pod vlivem psychoanalýzy, Nietzscheho myšlenek a východní filosofie. Výjimečný text o složitém hledání sebe sama, o rozpolcenosti vlastního Já nachází stále nové generace čtenářů.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Demian, 1919


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Demian. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (55)

skalka.
15.08.2024 5 z 5

Demian je doposud jedinou knihou, ke které se pravidelně vracím. Hluboký ponor do duše dítěte, dospívajícího a mladého studenta popisuje pocity, které nejspíš zažilo hodně overthinkerů. Tajemstvím opředené postavy Demiana a jeho matky jsou fascinující, lehce mimozemské a podněcují chuť dál poznávat jejich osobnost a historii. Nakonec je to ale přeci jen uvěřitelný a lidský protagonista Emil, který mi přirostl k srdci nejvíc.

Goldmund
31.12.2023 5 z 5

Tak tohle je oficiálně nejlepší kniha, kterou jsem letos četla a Herman Hesse se rychle stal mým velmi oblíbeným autorem. Určitě si příběh budu chtít přečíst znovu, bylo tam tolik myšlenek, které mi uvízly a nad kterými i po dočtení pořád přemýšlím. Při čtení jsem měla pocit, že knihu čtu v ten “správný čas, jak se říká. Rozhodně stojí za přečtení, moc doporučuji. :)
Jo a styl, jakým je kniha napsaná je úplně nádherný! Ostatně jako zatím ve všech Hesseho knížkách, které jsem doposud měla možnost přečíst.


krakonos.kraken
21.11.2023 5 z 5

Ten popis dětství byl krásný.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Nemám právo o sobě tvrdit, že všechno vím. Byl a stále jsem tím, kdo hledá. Ale už nehledám ve hvězdách nebo v knihách; postupně se učím naslouchat učení, které koluje v mé pulzující krvi. Můj příběh není krásný, idylický ani ladný, jak to známe z vymyšlených příběhů. Má v sobě chuť pošetilosti i úžasu, bláznovství a snění, jak to bývá u všech, kteří už nechtějí lhát sami sobě.


Kniha Demian v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených614x
ve Čtenářské výzvě37x
v Doporučených69x
v Knihotéce169x
v Chystám se číst197x
v Chci si koupit43x
v dalších seznamech4x