Tetovaný přehled

Tetovaný https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36586/bmid_demonska-serie-tetov-36586.jpg 5 1024 1024

Démonská série série

< 1. díl >

Noc co noc přicházejí s tmou jadrnci – démoni, kteří na sebe berou děsivou podobu i podstatu. Planou sžíravou nenávistí k lidstvu, vládnou nadpřirozenou silou a mocí. Po stovky let pozvolna vyhlazují lidské stádo, které se před nimi skrývá za magickými ochranami – mocnými symboly, jejichž původ je zahalen tajemstvím a ochrana děsivě křehká. Kdysi bojovali lidé s jadrnci za rovných podmínek a zastavili je. Jenže ty dny jsou dávno pryč. Démoni sílí, zatímco lidí díky každonočním útokům ubývá. Nyní svítá lidstvu naděje. Tři mladí lidé, kteří přežili krutý démonský útok, se odváží o nemožné – vystoupí zpoza křehkého bezpečí chran a riskují vše v zoufalé snaze odhalit tajemství minulosti. Arlen přinese jakoukoli oběť za svobodu. Truchlivá životní pouť ho dovede až za hranice lidské moci. Rojer, zmrzačený démonem, který mu zabil rodiče, hledá útěchu v hudbě – a objevuje, že hudba může být stejně tak útočištěm jako zbraní. Krásná Leesha se stane obratnou léčitelkou, ale lektvary mohou i ublížit… Společně budou čelit noci.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Triton
Originální název:

The Warded Man , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tetovaný. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (181)

Sixtinka144
21.04.2024 5 z 5

Po delší době jsem si přečetla pořádné fantasy, které má skvěle promyšlený svět: opravdu funguje a nenudíte se v něm. Je to dosti temná a brutální série, kde každou chvíli někdo umírá. Kniha je koncipovaná tak, že zhruba první polovinu knihy vidíme dětství našich tří hlavních hrdinů, a pak se přesouváme do současnosti, kde už jsou dospělí a každý z nich se někam posunul. Kapitoly z dětsví mě dost bavily a určitě to dává celé knize plusové body. Taky se zde střídají tři pohledy, ne každý vás samozřejmě bude bavit stejně. Mě nejvíce bavil Arlen. Za mě opravdu slibný začátek série a knihu hodnotím 4.5/5.

Nale
29.02.2024 5 z 5

Po dlouhé době fantasy, která mě zaujala a naprosto pohltila. Musím přiznat, že jsem ze začátku měla problém prokousat se dětstvím postav (Arlen mě ale bavil hodně), ale pak to nabralo spád a rozhodně se jedná o velice slibný začátek série.


apq
17.02.2024 4 z 5

Kniha mě mile překvapila. Svět s démony je originální a zajímavý.
Hlavní tři postavy v celku sympatické.
Nejvíc mě bavila linka Leeshy a Arlena, ačkoliv u něj byly některé části zdlouhavejsi. Celkově první polovina knihy utíkala lépe, v té druhé se některé stránky klidně mohly vypustit. Ale celkově se mi kniha líbila.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tetovaný v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 507x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených182x
v Knihotéce437x
v Chystám se číst715x
v Chci si koupit155x
v dalších seznamech12x