Den je krásný přehled
Amabile Giusti
Osmnáctiletá blondýna z dobré rodiny, Grace Gilmorová, žila dosud jako porcelánová panenka pod skleněným zvonem. Všechny střípky v blyštivé mozaice zapadaly na své místo: krásní a milující rodiče, princ na bílém koni připravený se s ní oženit, dokončená střední škola a příslib vysněné univerzity. Stačila jediná noc a tři podpásovky, které jí uštědřil nelítostný osud, aby celé pečlivě vystavěné domino popadalo a Grace musela přehodnotit celý svůj dosavadní svět. Se střepy iluzí v batohu a úlomky starého života v srdci se Grace vzepře své dokonalé budoucnosti, o níž rozhodují všichni kromě jí samotné. Vydává se na spontánní road trip po Spojených státech a je pevně rozhodnutá řídit se instinktem a svými sny. V New Yorku se seznámí s Channingem, nezdvořilým, ale laskavým mladíkem dechberoucí krásy. Jeho modré oči prosvětlí šedé nebe Graceina srdce jako blesk. A osud jako by chtěl cesty těchto dvou mladých lidí proplést, takže sdílí různé etapy cesty od Pensylvánie po Ohio, od Kentucky po Illinois, dokonce i na slavné Road 66. A zatímco se Grace musí naučit rozpoznávat své nové autentické emoce, tak vzdálené jejímu starému životu, musí Channing zúčtovat s tragickým tajemstvím svého vlastního života, které ohrožuje jejich sen o krásné budoucnosti.... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
E un giorno bellissimo, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den je krásný. Přihlašte se a napište ho.
Milý, romantický, dobře napsaný příběh. Kniha je určena spíše mladému ženskému publiku a má tu výhodu, že nikdy není vulgární. Konec jsem uhodla a některé pasáže mi připadaly trochu samozřejmé, ale to neznamená, že jsem nestrávil pár příjemných hodin čtením téhle milé knihy.
Tahle knížka byla krásná jízda od začátku dokonce. Cesta Grace za poznáním sama sebe v doprovodu krásného tajemného dobrodruha Channinga je velice kouzelný zážitek a ukazuje jak je lidská duše křehká a dá se snadno pochroumat nevhodným zacházením. Když vydržíte dokonce, nemine vás sladká odměna... do té doby budete ale napjatí jak kšandy a místy nebudete dýchat.
Jediné co mě na knize trošku zamrzelo je styl, kterým je přeložená.
Pohřbení andělé, Závěj a další knižní novinky (44. týden)
29.10.2023
Kniha Den je krásný v seznamech
italská literatura tajemství romantika pro dospívající mládež (young adult) boj s nemocí cesta, roadtrip
Velmi milé čtení, které si asi nebudete pamatovat do konce života, ale když čtete, velmi vás zajímá, co bude dál a jak to celé nakonec dopadne. Oba hlavní hrdinové byli sympatičtí a to je vždy dobrý základ.