Den pro Šakala přehled

Den pro Šakala
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/541849/bmid_den-pro-sakala.png 5 1115 1115

Paříž, 1963. Velkolepé oslavy Dne osvobození se jako každý rok účastní francouzský prezident Charles de Gaulle. Kromě několika policistů nikdo ze statisícového davu netuší, že přes speciální hlídky pronikl nenápadný muž. Profesionální nájemný vrah s přezdívkou Šakal, najatý teroristickou organizací OAS, čeká v úkrytu na vhodný okamžik, aby prezidenta zastřelil. Podaří se policistům zabijáka zastavit než bude pozdě? Kdo má skutečný zájem na prezidentově smrti? Strhující a promyšlený příběh patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co Frederick Forsyth napsal, a byl opakovaně s úspěchem zfilmován. Podle stejnojmenné knihy vydané nakladatelstvím Euromedia Group - Knižní klub v roce 2009.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: audiokniha , Tympanum

The Day of the Jackal, 1971

Interpreti: Otakar Brousek ml.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Den pro Šakala. Přihlašte se a napište ho.

Nicole_picole
28.08.2024 5 z 5

Vynikající, promyšlené. Začátek trochu nudný, ale pak to mělo rychlý spád.

zdenek3042
28.08.2024 5 z 5

Vysoké hodnocení si kniha jistě zaslouží. Příběh krásně graduje a nutí čtenáře stále pokračovat ve čtení až do úplného konce. Hlavnímu detektivovi jsem fandil a přál mu, aby byl v pátrání úspěšný. Sympatická postava, která se vtipně vypořádá i s krysou ve vlastních řadách.

borsalino_csfd
28.08.2024 5 z 5

Den pro Šakala je jednoduše už klasika, z počátku standardně pomalejší, trochu dokumentární, aby pak nabrala na tempu. Jedna z mála knih, která má i velmi dobré francouzské filmové zpracování, byť kniha je detailnější.

Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019

Ocenění knihy (1)

1972 - Edgar Allan Poe Awards (Best Novel)

Kniha Den pro Šakala v seznamech

v Přečtených1 651x