Deník alchymistky přehled
Amy Alward
Když se princezna Novy nešťastnou náhodou otráví elixírem lásky, bezhlavě se zamiluje do svého vlastního odrazu v zrcadle. V království je vyhlášeno pátrání po léku a jeho soupeřící účastníci cestují po celém světě, aby získali ty nejvzácnější přísady hluboko v kouzelném pralese a zmrzlé tundře, kde jim na každém kroku hrozí smrt. Samina rodina patřila kdysi k těm nejrespektovanějším alchymistům v království, ale přišly na ni zlé časy a vítězství v pátrání by jí zachránilo pověst. Může však Sam skutečně soupeřit s nezměrnou mocí farmaceutické společnosti ZoroAster? Jak moc se zatím sblíží se Zainem Asterem, svým okouzlujícím bývalým spolužákem? A jako by nebyl tlak už tak dost silný, sociální média jsou pátrání plná, stejně jako zpravodajství na celém světě.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , TalpressOriginální název:
The Potion Diares: Madly, 2015
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník alchymistky. Přihlašte se a napište ho.
U téhle knihy mě zaujala hlavně anotace, přišla mi velice originální. A říkala jsem si, že by to snad mohlo být trochu jiné počtení, než u YA příběhů bývá zvykem. Zpočátku mi počin trochu připomínal úspěšnou sérií Měsíční kroniky. Sice se ocitáme v pohádkovém světě, je však zasazen do toho našeho současného. Příběh je psán ich formou, takže není vůbec těžké se vžít do děje.
Styl autorky je poměrně čtivý, takže se to opravdu dobře čte. Plusem jsou místa, kde hrdinka mluví o lektvarech, k čemu slouží apod. Tvoří to hezkou atmosféru celého příběhu a působí to velmi přirozeně. Jak už jsem řekla, místy mi to trochu připomínalo Měsíční kroniky. Jen trošku. Protože jinak je tenhle příběh spíše odpočinkový. Pokud máte náladu na něco u čeho nemusíte moc přemýšlet, tak Deník Alchymistky je tou správou volbou. Námět je skvělý, ale mě chyběla nějaká ta pořádná akce. Celý příběh se veze na takové poklidné vlně. Kdyby na téhle části autorka zapracovala, byl by dojem z knihy mnohem lepší. Pasáže, kde prostor dostává samotná princezna vyznívají docela úsměvně. Hlavně díky faktu, že je zamilovaná sama do sebe. Takže kniha dokáže pobavit. Pro příznivce romantiky je tu připravená i nějaká ta romance a pokud přímo tohle vyhledáváte, tak si myslím, že budete spokojeni. Deník Alchymistky bych zhodnotila jako takové milé, pohádkové a odpočinkové dílo. Myslím, že má vše, co má taková správná YA četba mít.
Zajímavá kombinace chemie, alchymie, magie a moderní technologie. Fajn kniha na odpolední odpočinek u kávy.
Kniha Deník alchymistky v seznamech
Ke knížce jsem přišla jak slepá k houslím a byla to několikátá, kterou jsem se snažila přečíst po dočtení Půlměsíčního města. Měla jsem pak zkrátka takovou krizi ve čtení :) Ale tahle knížka mě zaujala od prvních stránek a najednou byl konec Honu a já rovnou sháněla druhý díl. Kniha nejen že svižně odsejpá (děj), ale navíc je tam i několik neočekávaných zápletek, které jsou příjemným zpestřením příběhu. Rozhodně doporučuji, kniha stojí za přečtení