Deník Anny Frankové (převyprávění) přehled
Rebeca Vélez
Když bylo Anně Frankové třináct let, rodiče jí věnovali sešit, který používala jako deník. Psala do něj o tom, co zažila a co cítila během téměř dvou a půl let, kdy se společně se svou rodinou ukrývala před nacisty. Deník po válce vydal Annin otec po názvem Zadní trakt., Dodnes je to jedna nejčtenějších knih po celém světě.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník Anny Frankové (převyprávění). Přihlašte se a napište ho.
Verzi pro dospělé jsem četla i poslouchala a tahle pro děti byla taky pěkně zpracovaná :) mě se to obrázkové líbilo :)
Tu verzi pro dospělé jsem přečetla ve 12 a byl to silný příběh, hlavně ty myšlenky, pocity a zažitky tak mladé dívky jako byla Anne, která se v úkrytu nemohla vykřičet, protože se třeba zrovna pohádala s Pimem, jak říkala svému tátovi. Tak chodila vypsat do deníku své problémy imaginární přítelkyni. Říkala ji Kitty. Konec, jak už ostatní dobře víte, je tragický. Po letech jsem našla v knihovně verzi pro děti. Je jasné, že děti jsou na to, co se stalo v koncentračním táboře ještě malé, a proto je toho víc v originálním vydání.
Kniha Deník Anny Frankové (převyprávění) v seznamech
Dle komentáře jsem zjistila, že existuje tahle dětská verze. Hned jsem si ji půjčila v knihovně a hned ji přečetla. Je to opravdu přečtené za chvilku. Četla jsem komiksovou verzi, která byla o něco obsáhlejší než tato. Líbila se mi jak komiksová verze, tak i tato pro děti. Teď už přečíst jen tu dospělou :).