Deník ze dna přehled

Deník ze dna
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469722/bmid_denik-ze-dna-6wA-469722.jpg 2 81 81

Bývalý fotbalový reprezentant, kapitán Sparty, hráč italské Fiorentiny a anglického West Hamu, legendární obránce Tomáš Řepka vydává svou nejosobnější zpověď. Během výkonu trestu si psal deník, který obsahuje exkluzivní svědectví o tom, jaké byly jeho poslední dny na svobodě a co se po její ztrátě odehrávalo v jeho nitru, jak velký náraz prodělal první dny za mřížemi, na co myslel, k čemu se upínal a jak se ve vězení změnil… V připravované knize se dočtete o jeho každodenní rutině, o tom, jak si zvykal na vězeňskou stravu, jak musel přijmout omezení dosavadních hygienických zvyklostí, jak na něj reagovalo jeho nové okolí, jak se začlenil do pevně daných pravidel, do řádu věznice, co mu nejvíc chybělo a co mu dávalo naději… Řepkův deník v knižní podobě doplňují i exkluzivní fotografie a zpovědi jeho nejbližších i fotbalových legend, které stály při něm.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deník ze dna. Přihlašte se a napište ho.

n.ezn.amy
24.11.2024 3 z 5

Deník Tomáše Řepky, ve kterém tento bývalý skvělý obránce popisuje od prvních dní nástupu do vězení nejdříve na Ruzyň a poté z vězení na Borech, kdy ze svého zajetého spokojeného života se dostane mezi vrahy, zloděje, narkomany či blázny. Denní ubíjející vězeňský rytmus, co se zde smí a nesmí, s kým byl na jedné cele, jak probíhají zdejší dny, jaká je vězeňská strava a jak byl nadšený z toho, kdy mohl začít pracovat mimo zdi věznice. Tomáš se zde pochopitelně vypořádává s bývalou manželkou Vlaďkou Erbovou, s novináři a hlavně se zde hodně vyznává z citů, ke své současné partnerce. Tento deník je zajímavá sonda jak to ve vězení funguje a jak pobyt zde prožíval, hlavně po psychické stránce. Co mě moc nebavilo, byl jeho pokus o filozofické rozebírání života, některé pasáže byly vskutku dlouhé. Tomáš jsem vždy uznával jako skvělého fotbalistu i člověka, se kterým když jsem se setkal osobně, tak byl vždy v pohodě a slušný v komunikaci, který ovšem udělal v životě zásadní chybu a ocitl se ve vězení. Myslím, že pobyt zde mu dal hodně za vyučenou a tento deník je toho důkazem.

Co pomůže přežít?
Hlavně o tom je tahle kniha. To, že na svobodě existují lidi, kteří si přejí, abyste se vrátil. Věří ve vás a ví, kým opravdu jste.
I když vy sám už víru ztrácíte.

Njangu
14.07.2024 3 z 5

Jakékoliv biografie v audioverzi jsou pecka. Tohle bylo trošku kratší, nebylo to špatné, ale slabší to bylo.
Čekala jsem to trošku víc zajímavější. Nicméně vzhledem k člověku, který to psal a není žádný spisovatel, ale sportovec, to nebyl úplně brak. Poslechnout se to dalo.

RyxiraAmyGinger
08.02.2023 1 z 5

Palivo napsal vše podstatné, jeho komentář miluju a pročítám si ho pravidelně, tudíž se ani nebudu pokoušet jej napodobit či dokonce překonat.

Kniha Deník ze dna v seznamech