Denník Anny Frankovej přehled
Anne Frank
Denník Anny Frankovej patrí k najtrvácnejším dokumentom dvadsiateho storočia. Prvého vydania sa dočkal roku 1947 a odvtedy ho milujú aj obdivujú milióny čitateľov na celom svete. Denník je považovaný za pomník nezničiteľnej povahe ľudského ducha a bol preložený do vyše päťdesiatich piatich jazykov. Trinásťročná Anna v ňom zachytáva obdobie, keď sa s rodinou dva roky schovávala pred hrôzami nacistickej okupácie v zadnej časti jednej amsterdamskej budovy. Kniha je určená malým i veľkým a oživuje mladú ženu, ktorá zažila najstrašnejšie hrôzy, aké videl moderný svet – a ktorá napriek svojmu osudu ostala neuveriteľne ľudská.... celý text
Literatura světová Biografie a memoáry Historie
Vydáno: 2006 , Ikar (SK)Originální název:
Het Achterhuis / Anne Frank Tagebuch, 1947
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Denník Anny Frankovej. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (3)
20 nejčtenějších knih Čtenářské výzvy 2017
11.01.2018
Aktuální stav Čtenářské výzvy 2017
06.07.2017
19 knih, díky kterým už budete vědět skoro o všem
22.03.2017
„Sama sebe nazývám šťastnou uzavřenou povahou, a jiní lidé mě považují za šťastnou otevřenou povahu“
Kniha Denník Anny Frankovej v seznamech
v Přečtených | 5 707x |
ve Čtenářské výzvě | 1 557x |
v Mé knihovně | 807x |
v Chystám se číst | 1 560x |
Židé druhá světová válka (1939–1945) deníky zfilmováno Anne Frank, 1929-1945 dospívání autobiografické prvky Nizozemsko Amsterdam, Amsterodam holokaust, holocaustAutorovy další knížky
1956 | ![]() |
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
Deník Anny Frankové je velmi slavná knížka, ke které jsem se dostala až teď. Věděla jsem, že se jedná o skrývání židovské rodiny, ale netušila jsem jak dlouho to bylo a také jak to dopadlo. Anna byla na svůj věk myslím velmi vyspělá a silná osobnost. Krásná knížka. Velmi silná.