Denník z Wu-chanu přehled

Denník z Wu-chanu
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/471521/bmid_dennik-z-wu-chanu-j2S-471521.png 3 77 77

Dvadsiateho piateho februára 2020 sa čínska spisovateľka Fang Fang prebudila do novej reality izolovaného mesta, v ktorom sa začal šíriť neznámy vírus. Zavretá doma začala písať online denník, ktorý čoskoro čítali desiatky miliónov ľudí denne a neskôr vyšiel vo viacerých svetových jazykoch. Emotívne opisuje začiatok pandémie Covidu, zlyhania miestnej vlády, kolaps zdravotníctva vo Wuhane a život počas sedemdesiatich šiestich dní prísnej karantény, keď sa nesmelo z domu ani na krok. Rok od začiatku pandémie vychádza Denník z Wuhanu aj v slovenčine. Knihu z čínštiny preložil sinológ Pavel Dvořák, ktorý v Číne žije už desať rokov. Denník rozšíril o množstvo poznámok, ktoré približujú čitateľovi čínske reálie a zaujímavosti o živote v Číne, ako aj o fotografie dokumentujúce prvý rok pandémie v Šanghaji, kde spolu s rodinou býva.... celý text

Literatura světová Fejetony, eseje Literatura faktu
Vydáno: , Rak

武汉日记, 2020

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Denník z Wu-chanu. Přihlašte se a napište ho.

Ronnie68
18.04.2024 3 z 5

V podobě jak deníkových záznamů se autorka vypisuje z nařízené karantény na město během počátku pandemie v 21. století... přečíst se to dalo ... ale I když jsem nebyla tam (jen v ČR) ... tuto dobu (věcné omezování) zažít znovu rozhodně nechci ...

Abikk
10.04.2024 3 z 5

Kniha to nebyla špatná, ale nedozvěděla jsem se nic nového. Jen jsem si připomněla jak na ho**o ta doba byla a dobře, že je to za námi.

JointlieKat94
20.06.2023 3 z 5

Více se rozepíšu zítra, prozatím stačí zjištění, že tři hvězdičky budou stačit.

No, začátek deníku byl vážně vcelku zajímavým. Nahlédneme na to, jak se vše zamlčovalo, až bublina praskla a lidé umírali. Jak se vše tajilo snad do poslední chvíle, jelikož měly probíhat velké jarní oslavy, a to se prostě špatné zprávy na veřejnost nedostávají. Čteme prostě deník jedné spisovatelky o tom, jak covidí dobu zažila ona.
Kniha mě bavila asi tak do půlky.. pak už se vše opakovalo a přibývala spousta jmen, které nám nic neříkají.

Tři hvězdičky budou stačit. :)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020

Trvám na svojom, ani vlastenectvo nikoho neospravedlňuje, aby bol vulgárny a zabudol na elementárnu slušnosť. To nie je otázka patriotizmu, ale výchovy.

Strachovať sa aj ta ničomu nepomôže.

Keby koronavírus vedel rozprávať, asi by si pochvaľoval, že to má s nami až príliš ľahké.

Více citátů z knihy najdete u autora.

Kniha Denník z Wu-chanu v seznamech