Deprese není depka přehled

Deprese není depka
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494666/bmid_deprese-neni-depka-rvr-494666.jpg 4 25 25

Víc se usmívej, jdi se projít, pusť si film. Tyto rady možná zaberou na špatnou náladu, depresi ale nevyléčí. Skutečná depresivní porucha je totiž mysl i tělo ochromující nemoc, kterou nepřelstíte vůlí. Kde jsou kořeny této choroby, jak se dá léčit a jak nemocnému můžou pomoct jeho blízcí? O tom pojednává populární psychiatr Radkin Honzák i řada známých osobností, které se nebojí svěřit s tím, jak deprese zasáhla do jejich života.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deprese není depka. Přihlašte se a napište ho.

mybrave
11.03.2023 4 z 5

Nejvíce se mi líbil představitelný popis toho, co člověk v depresi prožívá, jak se cítí a co ho může vést až k sebevraždě. Člověk v depresi nevidí východisko, necítí žádnou naději, budoucnost je temná a nestojí za to žít. Tato bezvýchodnost je to, co podle mého názoru depresi velmi dobře definuje.

Pan Honzák podává teoretický rámec a kontext nemoci v životě člověka. Příběhy lidí jsou důležitou součástí knihy a ukazují konkrétní případy. Nemoc se často pojí s vysokými nároky sebe, dlouhodobým stresem nebo nespokojeností se sebou samým. Doporučuji všem, kdose zajímají o psychologii nebo zažívají dlouhodobý smutek a ztrátu zájmů.

DreamerX9
15.12.2022 4 z 5

Na knize se mi líbí uvedené příklady z praxe. Humorný popis i rozpoznání depky a deprese. Hodně užitečná kniha a to především v současné době

juleska
09.11.2022 5 z 5

Cekala jsem, ze se mi kniha nebude libit a libila se mi! Vim, zni to divne. Ale ctu na tema dusevniho zdravi hodne literatury a sama mam s depresi zkusenosti, takze jsem fakt cekala, ze budu mit spoustu vyhrad a pripominek. Pritom se mi knizka cetla hezky a prijde mi skvela, kdyz chcete vysvetlit neznalemu laikovi o depresi to podstatne. Kdybych chtela dovzdelat nejakou svoji imaginarni teticku, rozhodne ji tuhle knihu daruji.

Kniha Deprese není depka v seznamech