Desátý kruh přehled
Jodi Picoult
Jodi Picoultová v jednom z rozhovorů prohlásila, že ráda zpracovává náročná témata, která je možno nahlížet z různých stran a která vzbuzují ve čtenářích mnoho otázek. Takovému tématu se věnuje i ve svém novém románu Desátý kruh. Stoneovi žijí na malém městě a nijak nevybočují z průměru. Čtrnáctiletá Trixie studuje na střední škole, otec Daniel je malířem komiksů a matka Laura profesorkou filozofie. Jejich poklidný rodinný život však končí v okamžiku, kdy Trixie oznámí, že ji její bývalý kluk znásilnil. Roztáčí se kolotoč událostí, který kromě ničivého vlivu na vzájemné vztahy všech zúčastněných přináší i spoustu otázek. Proč Trixie Jasona udala, když ho tolik milovala? Skutečně ji Jason znásilnil, nebo si vše jen vymyslela, aby se mu pomstila? Proč Daniel nikdy nemluvil o své minulosti? Jakého démona v sobě ukrývá? Proč Laura nebyla doma, když ji její dcera nejvíc potřebovala? A opravdu si každý musí projít všemi kruhy pekla? Organickou součástí Desátého kruhu je komiks, jehož fiktivním autorem je jedna z hlavních postav románu Daniel Stone a autorem skutečným pak Dustin Weaver. Angličtináři mohou v kresbách objevit vzkaz, který tam Jodi Picoultová spolu s Dustinem Weaverem zanechali, a na internetových stránkách autorky si ověřit jeho znění.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2018 , Ikar (CZ)Originální název:
Tenth circle, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Desátý kruh. Přihlašte se a napište ho.

Nevím proč tak nízké hodnocení. Mě se kniha dotkla, nemohla jsem přestat číst. Líbilo se mi jak se všechno spojilo jak mozaika. Trixie sa chovala myslím k veku adekvátně. Kdyby se něco takového stalo, člověk je v období kdy s ním cloumaji emoce, může udělat všechno možné. Já si tuhle knížku budu pamatovat. Spominani Daniela na dětství se mi taky líbilo. Já ráda knížku doporučím dál

Myslím, že autorka má i lepší knihy.
Trixie mě chvílemi rozčilovala, nechápala jsem Danielovo vzpomínání ma dětství, když na Aljašce pak strávili jen chvilku.
Konec nepřekvapil.
Knižní novinky (23.4. - 6.5.)
23.04.2018
Kniha Desátý kruh v seznamech
v Mé knihovně | 384x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
2014 | ![]() |
2005 | ![]() |
2015 | ![]() |
2011 | ![]() |
2017 | ![]() |
Desátý kruh je nejen silným dramatem, ale i knihou, která zkoumá morální složitosti v rodinných vztazích a témata spojená s vděčností, vinu a odpuštěním. Komiksy, které jsou součástí vyprávění, dodávají příběhu jedinečný rozměr a hloubku, která čtenářům umožní lépe pochopit vnitřní svět postav. Kniha je silnou volbou pro ty, kdo mají rádi příběhy o lidských dilematech a nejednoznačnosti. Přesto bych knihu označila za průměrnější dílo od autorky.