Deset malých černoušků přehled
Agatha Christie
Agatha Christie, „první dáma detektivky“, nade vše milovala nejen spletité šarády, ale i nejrůznější dětské hříčky, básničky či lidové písničky. Kdo by neznal třeba Pět malých prasátek anebo právě Deset malých černoušků? V neúprosném rytmu známého popěvku tu černoušků ubývá stejně jako hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezbude žádný. Kam však zmizel vrah? Napínavá detektivka, která se dočkala několika filmových zpracování a hrála se na desítkách světových jevišť, patří bezesporu k tomu nejznámějšímu, co velká anglická autorka napsala.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2009 , Knižní klubOriginální název:
Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deset malých černoušků. Přihlašte se a napište ho.
Top detektivka, nejlepší od Agathy a nejlepší, co jsem kdy četla. Zatím ji nic nepřekonalo. Zbožňuju autorčinu schopnost vykreslovat lidské charaktery, vtáhnout čtenáře do děje, stupňovat v něm napětí. Tento román má dokonale tajuplnou atmosféru a příběh je poskládaný s mistrným důvtipem. Pro mě zatím nepřekonaná Agatha.
Přečteno (no, viz dál) potřetí a můj druhý komentář. Jedna z celosvětově nejprodávanějších knih s více než sto milióny prodaných výtisků za to stojí. Mrtvých je tu tolik, že si jejich hříchy a způsoby smrti snad není možné dlouhodobě zapamatovat. Vladimír Čech mi je tedy během osmihodinové četby audioknihy dokonale připomenul a já bez pochybností nechal pohromadě na svém místě všech pět hvězd. Nebyl to ztracený čas.
Knižní novinky (47. týden)
21.11.2021
Knižní novinky (6. týden)
07.02.2021
Knižní novinky
09.01.2017
Kniha Deset malých černoušků v seznamech
v Přečtených | 8 484x |
ve Čtenářské výzvě | 2 303x |
v Knihotéce | 1 158x |
v Chystám se číst | 1 308x |
vraždy detektivní a krimi romány smrt zfilmováno ostrovy anglická literatura sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi zfilmováno – TV seriál detektivky podle říkanekAutorovy další knížky
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Určitě můžu jen doporučit. Nedá se odtrhnout dokud nedočtete.