Deset malých černoušků přehled
Agatha Christie
Klasické dílo první dámy detektivního žánru. V neúprosném rytmu známého popěvku o deseti malých černoušcích ubývá hostů v luxusním sídle na ostrově, bouří odříznutém od světa. Jakási ďábelská síla žene podle předem připraveného plánu jednoho po druhém do záhuby, až nezbude žádný. Kam však zmizel vrah?
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2016 , TympanumOriginální název:
Ten Little Niggers / And Then There Were None, 1939
Interpreti: Vladimír Čech
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deset malých černoušků. Přihlašte se a napište ho.
Mám ráda knihy Agathy Christie a knihu Deset malých černoušků bych zařadila mezi prvních Top10 detektivních románů.
Kniha jistě patří mezi knižní klasiku. Mám ráda obsáhlejší knihy, ale tato mě oslovila. Nechybí jí napětí, psychologično a místy až hororové prvky. Rozhodně stojí za přečtení.
Knižní novinky (47. týden)
21.11.2021
Knižní novinky (6. týden)
07.02.2021
Knižní novinky
09.01.2017
Kniha Deset malých černoušků v seznamech
v Přečtených | 8 450x |
ve Čtenářské výzvě | 2 297x |
v Knihotéce | 1 150x |
v Chystám se číst | 1 307x |
vraždy detektivní a krimi romány smrt zfilmováno ostrovy anglická literatura sérioví vrazi plánovití, inteligentní vrazi zfilmováno – TV seriál detektivky podle říkanek
2017 | Deset malých černoušků |
2003 | Vražda v Orient-expresu |
2004 | Smrt na Nilu |
2001 | Záhada na zámku Styles |
2016 | Neočekávaný host |
Ó, jak já paní Agathu miluju! Přečetla jsem každou její knihu a mnohé i víckrát, a ona mě stejně vždycky dostane. Pokaždé, kdy už už začínám být pyšná na to, jak jsem chytrá, ukáže mi, že to celé byl jen její záměr a důmyslná hra kočky s myší. Deset malých černoušků patří rozhodně k tomu nejlepšímu a hlavně nejdůmyslnějšímu, co napsala. A ani čas na tom nic nezmění.