Mizerná první světová válka přehled

Mizerná první světová válka
https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/2155/mizerna-prvni-svetova-valka-2155.jpg 4 125 125

V knize Mizerná první světová válka se dočtete o hrůzných detailech provázejících strašlivé období dějin, které zasáhlo každého – od mírumilovných demonstrantů (kteří se prali, ještě než válka začala) až po ubohé vojáky trpící v zákopech. Dozvíte se například, co dělal „Tučný král“ se zbytky jídel a koňskými mršinami, jak vám může čichání vlastní moči zachránit život při plynovém útoku nebo proč přísně střežené německé tajemství vyzradil pár starých ponožek. Přečtěte si také o šibeničním humoru a teskných písničkách, nedomyšlených rozkazech a vojenských pověrách, které vznikly za války, která měla skončit za čtyři měsíce, a místo toho trvala celé čtyři roky. Dějiny nikdy nebyly tak děsivé!... celý text

Literatura naučná Historie Pro děti a mládež
Vydáno: , Alicanto (Egmont ČR)

The Frightful First World War, 1998

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mizerná první světová válka. Přihlašte se a napište ho.

Starmoon
14.09.2024 5 z 5

Ako je to u autora zvykom, aj absolútne brutálne a hrôzyplné témy dokáže priblížiť so špecifickým humorom. Stručné, jasné, možno priveľmi zamerané na najväčšie európske štáty, ale ako Britovi mu to ťažko vyčítať.

mia.com
01.02.2023 4 z 5

Knihy z této série mě jako školačku hodně bavily. Dozvěděla jsem se něco nového zábavnou formou a navíc jsem milovala to grafické zpracování a obrázky.

goldenr
05.05.2020 5 z 5

historie mě baví, doporučuji to znalcům historie.

Kniha Mizerná první světová válka v seznamech