Detektív(ka) lásky přehled
Alexandra Potter
Detektiv lásky série
1. díl >
Láska je najväčšou záhadou a tajomstvom, aké poznáme. Preto by sme mohli povedať, že detektívmi lásky sme tak trochu všetci. Ruby Miller je spisovateľka, ktorej romány končia povestným: a žili šťastne, až kým nepomreli. Ale len do chvíle kým zistí, že jej snúbenec je klamár a podvádza ju. Ruby stratí vieru v lásku a pozvanie od jej sestry, ktorá žije na druhej strane zemegule, sa v tej chvíli zdá byť takmer dokonalá terapia. Ruby sa na svojej ceste neplánovane dostane do špirály zážitkov z cestovania, nekonečných dobrodružstiev, stretnutí s vešticami, čarovných svadieb a ako to už býva, stretne aj príťažlivého, tajomného muža. Objavuje tajné príbehy lásky, tajomstvá ukryté hlboko pod povrchom ľudských osudov a dostane možnosť znovu objaviť seba a stratenú nádej, že skutočná láska naozaj existuje.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , NoxiOriginální název:
The Love Detective, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Detektív(ka) lásky. Přihlašte se a napište ho.
Tak trochu mi to připomínalo film Honbu za diamantem. Tedy, mělo to podobné črty. Spisovatelka, která byla nejdál ve Francii se vydává "zachránit" svou sestru, a přijede do země, na kterou vůbec není připravená. Ale, samozřejmě touto zemí nebyla Kolumbie, nýbrž Indie. A já jsem si její popisy naprosto užila. Podle názvu jsem se trochu bála, aby to nebylo jen romantické klišé, ale vůbec tomu tak nebylo. První polovina knihy mě bavilo moc, hrdinka byla vtipná, mělo to spád. V té druhé půlce, už mě ty její myšlenkové pochody někdy lezli na nervy. Ale i tak, nebyla to jen plytká romantika, kdy hrdinka někam jede, potká chlapa a je konec. V tomhle bylo o moc víc. Byla to opravdu úsměvné, chvíli dobrodružné, trochu emotivní, rodinné...je tam od každého něco. A jako celek z toho vyšla opravdu dobrá kniha. Pokud nepočítám cestopisy, tak jsem příběh z Indie ještě nečetla, a to si cením. Zase jsem trochu poznala jinou zemi. Povedené.
Pěkná romantická kniha odehrávající se v exotické Indii. Za mě mohla být klidně kratší, ničemu by to neuškodilo.
Knižní novinky (24. týden)
13.06.2021
Kniha Detektív(ka) lásky v seznamech
v Mé knihovně | 203x |
2011 | Není přání jako přání |
2012 | Já a pan Darcy |
2013 | S tebou už nikdy |
2016 | Láska z Paříže |
2020 | Zpovědi trosky po čtyřicítce |
Dobrodružství poněkud potrhlé Ruby, která při hledání své sestry v Indii najde lásku, na kterou předtím už přestala věřit. Četlo se to velmi dobře, bylo to i vtipné a zajímavý byl popis života v Indii v místech, kam turisté běžně nechodí.