Děti a pět jazyků lásky přehled

Děti a pět jazyků lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76514/mid_deti-a-pet-jazyku-lasky-4qx-76514.png 4 51 51

Naučte se hovořit jazykem lásky svých dětí / Práce dlouholetých spolupracovníků v oblasti manželského a rodinného poradenství G. Chapmana a R. Campbella je určena především těm, kdo se chtějí naučit lépe rozumět svému dítěti a mnohem hlouběji mu vyjadřovat svou lásku. Jakými jazyky tedy máme se svými dětmi rozmlouvat: * slovy ujištění, jimiž oceňujeme jejich hodnotu * pozorností, kdy se dokážeme vcítit do jejich nejhlubších vnitřních požitků a vyjádřit jim svou duševní blízkost * jazykem darů, kdy děti zahrnujeme drobnými maličkostmi, které je potěší * skutky služby, kdy děti obklopíme praktickou péčí * fyzickým kontaktem, kterým můžeme vyjádřit svou fyzikou blízkost a něhu... celý text

Literatura naučná Psychologie a pedagogika Rodina
Vydáno: , Návrat domů

Five love languages of children, 1997

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti a pět jazyků lásky. Přihlašte se a napište ho.

ZuzanaK.
19.10.2024

Nebylo to špatné, a kdyby to bylo o 1/3 kratší, dalo by se říct, že až dobré. Ze slovního spojení "nádrž lásky" mám ale trošku tik v oku ještě i teď při psaní komentáře.

Hedvikasm
29.07.2024 4 z 5

Ano, kdo 5 jazyků lásky zná a ví, o co jde, je to z části opakování, ale to knize podle mého neubírá. Navíc obsahuje praktické tipy, jak zjistit jazyk lásky svého dítěte a potom jednotlivé konkrétní tipy.

,,Z dlouhodobého hlediska nebude vůbec záležet na většině toho, co se dnes zdá tak naléhavé. Na tom, co děláte se svými dětmi, bude záležet navždy."

Milujme bezpodmínečně.

Turmee
28.06.2024 3 z 5

Velmi záleží, jestli tuto knihu čtete jako první ze série Pěti jazyků lásky, nebo jestli již o tématu něco víte.

Pokud je to první setkání s tímto přístupem, určtě bude obsah knihy velmi užitečný. Autoři představují pět různých způsobů, jak vyjadřovat dětem lásku. Upozoňují na to, že je důležité, jestli se děti cítí milované (ať už se snažíme jakkoli). Každý jazyk lásky je podrobně vysvětlen, uvedeny příklady z praxe a nápady pro rodiče, jak daný jazyk používat.
Samozřejmě všechny uvedené příběhy mají happyend, protože správný jazyk lásky všechno spasí.
Nicméně tématu je věnována jen polovina knihy a to ještě s hustou omáčkou a častým opakováním se.

Druhá část knihy se věnuje kázni, učení, hněvu, samoživitelům a manželům. Osobně si myslím, že do výchovných témat už autoři zabředávat neměli. Rozhodně nejde o respektující a kontaktní přístup. Vše je jen velmi povrchně nakousnuto a rady a řešení se stále opakují.

Pokud čtenář zná Pět jazyků lásky, tady se toho moc nového nedozví. Omáčka, opakování se a zase omáčka.

Kniha Děti a pět jazyků lásky v seznamech