Děti kapitána Granta přehled

Děti kapitána Granta
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/545548/bmid_deti-kapitana-granta.jpg 4 789 789

Robert a Mary Grantovi se za pomoci přátel vydávají na nebezpečnou plavbu s jediným cílem: najít svého na moři ztraceného otce. Vodítkem po jeho stopě jim je neúplná zpráva, kterou doručil nečekaný posel, žralok kladivoun. Román z cyklu Podivuhodné cesty je prvním dílem námořnické trilogie, která pokračuje knihami Dvacet tisíc mil pod mořem a Tajuplný ostrov.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: audiokniha , Čti mi!
Originální název:

Les enfants du capitaine Grant, 1867


Interpreti: Martin Zeman
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti kapitána Granta. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (80)

Mirek240
06.09.2024 4 z 5

Poradna jizda plna dobrodruzstvi, nahod, omylu, nesnazi a stastnych koncu z pera skveleho vypravece. Clovek aby se bal jet na Novy Zeland :) pan Verne zatim nikdy nezklamal a to jsem s nim projel svet za 80 dni, stravil 20 000 mil pod morem, za 5 tydnu jsem proletel Afriku v balonu, stravil nejaky cas na Tajuplnem ostrove, trochu jsem si odpocinul behem 2 roku prazdnin, zkousel turistiku, kdyz jsem hledal tajemny hrad v Karpatech. Ted jsem mel moznost seznamit se s detmi kapitana Granta a ty mi neco povidali o Majaku na konci sveta. To bude asi moje dalsi zastavka :)

MarcoPolo936
23.08.2024 5 z 5

Návrat do dětství, knihu mám na rok přesně 34 let a stále si moc dobře pamatuji tu radost, když jsem ji dostal. Dobrodružnou výpravu pro záchranu kapitána Granta na dnes již zažloutlých stránkách můžu i dnes jen doporučit. Navíc celou knihu zdobí krásné původní ilustrace Édouarda Riou.


Hradčiatko
20.08.2024 5 z 5

Čítala som prvý raz na liečení v Turčianskych Tepliciach ako skoro 15-ročná, pretože som od malička zbožňovala rozhlasovú hru, ktorú som si nahrala zo Slovenského rozhlasu na MC kazetu a dodnes som schopná z nej opakovať celé repliky. Kniha bola ešte úžasnejšia a vďaka nej som vlastne prežila nástup na liečenie, kde boli len o hodne mladšie deti a nemala som veľmi s kým tráviť voľný čas. Bola som vďačná za knižnicu, čo tam mali a prečítala som toho hromadu, Verneovky, Mayovky, Príbeh ozajstného človeka atď. Rada sa vraciam k tomu a k spomienkam po 20 rokoch :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti kapitána Granta v seznamech

v Právě čtených15x
v Přečtených1 269x
ve Čtenářské výzvě46x
v Doporučených69x
v Knihotéce643x
v Chystám se číst110x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech10x