Dievča z Atlantídy přehled

Dievča z Atlantídy
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156876/dievca-z-atlantidy-156876.jpg 4 70 70

Děti kapitána Nema série

V poradí už druhý príbeh najčítanejšieho európskeho autora fantazijného žánru. čitatelia jeho románov tvoria mnohotisícový klub rozšírený po celom svete. Séria o ponorke Nautilus obsahuje zatiaľ dvanásť kníh. Prvá vyšla v minulom roku pod názvom Zabudnutý ostrov. Mike sa tu ocitá spolu so svojimi priateľmi zo školy na slávnej ponorke Nautilus, kde sa začína séria neuveriteľných dobrodružstiev. V snahe objaviť ponorku sa Mike s priateľmi vydáva v temných hĺbkach na prieskum. Zvláštne svetlo na dne Atlantiku ich privedie k záhadnému objektu. V kovovej kupole objavia v sklenej „rakve“ namiesto spiacej Šípovej Ruženky – dievča z Atlantídy. Bájny kontinent teda skutočne existoval? Pátra po ňom aj profesor Arronax, ktorý pozná všetky legendy o zániku Atlantídy. Tajomstvo tejto krajiny chce však odhaliť aj kapitán Winterfeld, známy už z prvého príbehu. Chce sa zmocniť pozostatkov starej civilizácie a využiť obrovské sily, ktoré pretrvávajú. Mike sa s úžasom dozvedá neuveriteľné skutočnosti a autor necháva svojich čitateľov po celý čas v napätí, ako sa všetko skončí.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Slovenské pedagogické nakladateľstvo - Mladé letá

Das Mädchen von Atlantis

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča z Atlantídy. Přihlašte se a napište ho.

verunb
29.12.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem četla jako dítě a teď se k ní vrátila. Jelikož je to v dobách internetu, což za mého dětství nebylo, tak jsem dokonce zjistila, že se jedná o druhý díl několika dílové série, takže si ji hodláme přečíst celou :)

pavlina6482
18.01.2020 5 z 5

Super :)

elzary
17.02.2019 5 z 5

První kniha, kterou jsem ze série četla, už jen kvůli nádherným ilustracím se do ní člověk musel zamilovat. Ukecaný kocour tomu pak dodává korunu.

Kniha Dievča z Atlantídy v seznamech

Atlantida