Děti panímámy Zlatuškové přehled
Vlasta Javořická
Nestává se často, aby si holka z chalupy vzala bohatého sedláka ze statku. V případě Jeny Kubíčkové se tomu tak díky tchyni stane. Co se za tím vším skrývá a kdo s ní půjde životem - Pavel nebo Zbyněk? Román zavádí čtenáře na autorkou milovanou Vysočinu, do blízkého okolí její rodné Studené. ... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti panímámy Zlatuškové. Přihlašte se a napište ho.
Ani tato kniha z pera V. Javořické mně nezklamala. Klasický vesnický příběh o lásce a utrpení. Moc se mi líbil.
(audiokniha)
Po hodně dlouhé době jsem si vybrala k poslechu knihu od Vlasty Javořické. Protože jsem kdysi dávno se zaujetím četla vesnické romány - a i nyní si je občas ráda připomenu :-). Ze začátku se mi zdálo, že se příběh tak trochu táhne, ale to se poměrně brzy spravilo a já jsem se od knihy naopak nedokázala odtrhnout ;-). Autorka čtenáři připomene staré, zašlé časy života na vesnici, výborně dokáže popsat těžký úděl všech protagonistů - převážně ale žen, které musely dřít až do úmoru. Zároveň však celý děj prolíná lehká romantická linka a já za sebe jsem po celou dobu pevně doufala, že Jena a Zbyněk přece jen k sobě najdou cestu. Zda se tak stane a co všechno oba (a také jejich blízcí) budou muset během celého vyprávění prožít, už ale neprozradím. O tom se každý čtenář musí přesvědčit sám :-).
Kniha Děti panímámy Zlatuškové v seznamech
v Mé knihovně | 7x |
2009 | Granáty |
1998 | Námluvy |
2005 | Bez lásky |
2006 | Můj život 1. a 2. díl |
2001 | Na Veveřím gruntě |
Klasika od paní Javořické - poutavě napsaný příběh z vesnického prostředí, kdy sedláci s láskou pečovali o to nejcenější, co měli - půdu.