Děti slunce a země přehled
John Bennet
Na pozadí staleté historie obchodu s drogami se odvíjí příběh válečného veterána Tobiase, potomka rodu podloudných obchodníků, který se rozhodne vytvořit vlastní kartel a vzít vítr z plachet všem ostatním, i těm mexickým – Moralesovu a Escóbarovu. Ti si to samozřejmě nenechají líbit. Kromě dobrodružné linie se odvíjí i další témata: čest, bratrství zpečetěné válkou, možnost zvrátit osud a boj s prostředností. Vedlejší postavou románu je i Bodo, známý z Bennettova románu Frajer Bodo (Maťa 1997).... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2014 , MaťaOriginální název:
Children of the Sun & Earth, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti slunce a země. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Děti slunce a země v seznamech
Hodně, ale opravdu hodně zvláštní kniha. Svého druhu asi jedna z mála, co se mi kdy dostaly do rukou. Musím říci, že to pro mě bylo chvílemi utrpení ji číst. Časté skákání v čase, prostoru i střídání většího počtu postav mi čtení opravdu neusnadňovaly a z tohoto pohledu se mi kniha opravdu nezamlouvala.
Na druhou stranu ale musím uznat, že děj a především pozadí tohoto příběhu je přinejmenším opravdu poutavé a z určitého úhlu pohledu také atraktivní.
Je to příběh o rodině, přátelích, pohledu dopředu, odpuštění atd. Je tam vše. Jen člověk musí umět číst i mezi řádky.
"Pamatuj, že ze všech lidí na světě tě může nejvíc zranit právě tvoje rodina. Proti těm, které milujeme, neexistuje žádná obrana." (s. 156)