Děti štěstěny I. a II. díl přehled

Děti štěstěny I. a II. díl
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/50973/deti-stesteny-i-a-ii.jpg 4 11 11

Rozsáhlý román Vlasty Javořické přitahuje čtenáře všech věkových kategorií zejména skvělým podáním lidských vztahů na pozadí venkovského městečka Dublova. Spisovatelka zde zasvěceně přibližuje prostředí zdejší "věhlasné nemocnice", vedené primářem Karlem Hrubošem. Jeho syn Felix — což znamená šťastný — a dcera Karmen — což značí píseň, jsou oněmi dětmi Štěstěny. Ale pozor — i jim život nachystal přečetná úskalí, přes která se dostávají nejen zásluhou štěstí, ale především díky kladným charakterovým vlastnostem.Významnou roli v jednom z nejlepších autorčiných románů hraje tajemný dopis…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Děti štěstěny I. a II. díl. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Beáta753
08.12.2023 4 z 5

Moc hezky napsané, i když sem tam ze starými výrazy . Ale jakmile se člověk začte vnímá každou osobu a i její charakter. Také jsou zde hezky vykresleny morální hodnoty . Oba díly byly velmi napínavé a určitě si přečtu i třetí.

hana1984
20.06.2016 5 z 5

za mě jednička


maryzka
01.06.2013 3 z 5

Tenhle román ukazuje trochu skutečný život, jak nevěra matky ovlivní život dětí. I když k nevěrám tenkrát stačily milostné dopisy ačkoliv třeba se intimního nic nestalo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Děti štěstěny I. a II. díl v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
v Doporučených1x
v Knihotéce4x
v Chci si koupit1x