Dětská ilustrovaná bible přehled
Josef Koukl

Krásně a bohatě ilustrovaná kniha knih přibližuje poutavou a přístupnou formou nezapomenutelné příběhy biblických postav - Adama a Evy, Kaina a Ábela, Davida a Goliáše i osudy Panny Marie, Josefa, Jana Křtitele a samozřejmě Ježíše a jeho učedníků. Bible tvoří nedílnou součást kulturního dědictví lidstva a bez ohledu na to, zdali je člověk věřící či nikoliv, otevírá znalost příběhů Starého a Nového zákona cestu k moudrosti, lásce a poznání.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dětská ilustrovaná bible. Přihlašte se a napište ho.

Krásně ilustrovaná Bible nejen pro děti, ale i pro ty co se chtějí něco dozvědět o křesťanských příbězích. Pěkně se to čte.
Kniha Dětská ilustrovaná bible v seznamech
v Mé knihovně | 21x |
Tuto knihu jsem dostal coby školák od babičky, která ze mě chtěla udělat dalšího věřícího (proč mají věřící tuhle potřebu??) a byla velmi uražena, když jsem to už v těch šesti nebo sedmi letech bral jako knihu pohádek a vymýšlel jsem alternativní příběhové linie. Nepřijímala variantu, že bych nebyl věřící. Bible pro ni byla něco daného, a vymýšlet si alternativní dějové linie bylo rouhání (do dnes z toho slova rostu). Strčili mě do výuky náboženství od první třídy. Odtud mě vyhodili, protože jsem dle "vyučujícího" faráře narušoval výuku. Když někdo mele blbosti a tváří se u toho, že to je "výuka" a že sděluje "fakta", není to snad provokace k diskuzi? Farář na mé logické dotazy nedokázal odpovědět, případně (naprosto bez souvislosti) citoval žalmy. Nepomáhalo, že nebyl moc chytrý (jinak by asi nebyl farář, že..)
To mi bylo asi sedm a začínalo se tvořit moje pohrdání církví.
Kteroukoliv.
Proto nekupujte tyhle vymývací nástroje dětem, dejte jim pokoj a nechte je, ať si samy rozhodnou, čemu věří.