Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka přehled
Karel Čapek , Josef Čapek
![Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/127502/bmid_devatero-pohadek-a-jeste-jedna-jako-9zs-127502.jpg?v=1674248723)
Pohádky v této knize - Velká kočičí pohádka, Pohádka psí, Pohádka ptačí, První loupežnická pohádka, Pohádka vodnická, Druhá loupežnická pohádka, Pohádka tulácká, Velká policejní pohádka, Pohádka pošťácká a Velká pohádka doktorská - patří mezi stálice základního fondu literatury pro děti společně s kouzelnými ilustracemi Josefa Čapka. -- 4. vydání. --... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka. Přihlašte se a napište ho.
![Maki229 Maki229](https://www.databazeknih.cz/img/users/42_/426768/m_maki229.jpg?v=1731960014)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Milé vtipné pohádky a bohatá čeština ukázaná v celé své kráse jednoho z našich největších spisovatelů. Pohádky jsem už znala a přesto si je náležitě užila, všechny jsou pěkné, moje nejoblíbenější je Pohádka pošťácká.
Myslím, že jsou i po těch 100 letech čtivé i pro dnešní menší děti, které by tímto získaly mnohem větší slovní zásobu.
![Amneris Amneris](https://www.databazeknih.cz/img/users/21_/217731/m_amneris-7I6.jpg?v=1668582815)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Knížku Devatero pohádek jsem znala jako dílo Karla Čapka, ale dosud jsem knihu nečetla. Přitom jsem viděla mnoho televizních pohádek, které vychází z námětu právě z této knihy, takže nastal čas s tím něco udělat. Musím říct, že třeba Kočičí pohádka mě naprosto nebavila. Velmi mě nadchla Loupežnická, Pošťácká nebo Policejní pohádka. Kniha v sobě nese určité poslání i jemnou dávku humoru a ironie, což je pro Karla Čapka v jeho dílech dost typické. Za čas si určitě přečtu další z Čapkových knih :-)
Více než 100 dalších eknih zdarma...
02.12.2019
Kniha Devatero pohádek a ještě jedna jako přívažek od Josefa Čapka v seznamech
v Přečtených | 2 048x |
v Mé knihovně | 589x |
pohádky pro děti zfilmováno česká literatura mezilidské vztahy rozhlasové zpracování čeští spisovatelé české pohádky Josef Čapek Karel Čapek, 1890-1938 lidskost, lidství Národní knihovna ČRČást díla
Druhá loupežnická pohádka 1932 |
Pohádka pošťácká 1932 |
Pohádka psí 1932 |
Pohádka ptačí 1932 |
Pohádka tulácká 1932 |
Klenot české literatury.
Čapek dokáže psát pro všechny věkové kategorie a vždycky to je skvělé.
A ten jeho něžný sloh miluju!