Diagnóza: k smrti odsouzen přehled
Michael Palmer
V tomto románu sledujeme osud mladé lékařky, jejíž podezření na příznaky smrtelné otravy ohrožují její profesionální i soukromý život. Abby Dolanová je slibnou lékařkou, miluje svého manžela, který s ní odchází do menšího, okresního města. Zde Abby dostává místo na pohotovostní službě. Jednoho dne se zde objevuje pacient se záhadnými příznaky. Zjišťuje, že nejde o ojedinělý případ a její kolega jí potvrzuje, že se tak děje díky velikému chemickému koncernu ve městě. Začíná se hra na kočku a na myš.... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 1997 , AktuellOriginální název:
Critical Judgement, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diagnóza: k smrti odsouzen. Přihlašte se a napište ho.
Na knihu, resp. audioknihu, jsem narazila úplnou náhodou a byla jsem příjemně překvapená. Bylo to napínavé, příběh zajímavý, hlavní hrdinka sympatická, i když opravdu trochu Jack Ryan :-), ale to se dá pochopit, v té době jely akčňáky. :-) Celkově hodnotím dobře, příjemná oddychovka s napětím, akorát na zkrácení nudné cesty autem do práce.
Audiokniha.
Je vidět, že kniha je víc než 25let stará. Zejména vyšetření, zavádění přístrojů na pohotovosti. V knize to bylo až zbytečně zdlouhavě popisováno. První půlka byla až nudná, ale konec to trochu vylepšil. I když z doktorky Ebby se stala neohrožená Xena. Tohle se mi nelíbilo a od autora už nic číst nebudu.
Kniha Diagnóza: k smrti odsouzen v seznamech
1992 | Přes mrtvoly |
1997 | Diagnóza: k smrti odsouzen |
1995 | Smrtící léčba |
2010 | Talár a dres / Cesta svatojánských mušek / Významný pacient / Voda, kámen, srdce |
1993 | Spiknutí sester |
Dobrá, napínavá kniha plná akce. Až jsem se neubránila tomu, abych si hlavní hrdinku Abby představovala tak trochu jako Ramba. Co všechno zvládla a vydržela by slušelo lecjakému hrdinovi z akčních filmů :-) I rozuzlení záhady bylo nepravděpodobné. Ale tyhle nedostatky přebíjí fakt, že jsem se při čtení prostě bavila. Zase jednou jsem byla zvědavá a napnutá, jak to celé dopadne a navíc se to výborně četlo.