Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví přehled
L. Ron Hubbard
Objevte zdroj duševních bariér, které vám brání k dosažení vašich cílů, a zjistěte jak jich můžete dosáhnout! Reaktivní mysl zotročuje člověka a je skrytým zdrojem nočních můr, neopodstatněných strachů, rozčilení a nejistoty. A tato kniha Vám ukáže jak se jí zbavit.
Esoterika, astrologie, okultismus Náboženství Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 1997 , NávratOriginální název:
Dianetics - The Modern Science of Mental Health, 1950
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví. Přihlašte se a napište ho.
Nevědecká, přestože vědou se neustále zaštiťující, manipulativní slatanina, jejímiž jediným cílem je nachytat naivní ovečky scientologické sektě, aby mohly klopit lowe. A že členové klopí až se práší za kočárem!
Absolutně nechápu pozitivní komentáře níže. Co se týče knihy, dala by se shrnout do věty: Co to jako k** je?
Kniha Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví v seznamech
sekty duševní zdraví scientologie pseudověda
2009 | Dianetika - Moderní věda o duševním zdraví |
1993 | Děs |
2000 | Bitevní pole Země 1 |
2009 | Dianetika: Vývoj vědy |
2009 | Sebeanalýza |
Nejprve jedna informace z oficiálního webu Scientologické církve: „Scientologie, znamená „vědění, jak vědět“, je náboženství založené na dílech L. Ron Hubbarda“. Už toto je dost zásadní a je třeba si uvědomit, že jde především o prosperující firmu.
Nedávno jsem dočetl knihu od pana Kaplického – Život alchymistův. Musím říct, že zde vidím velkou podobnost v tom, že myšlenka „ládovat“ do lidí to, co chtějí slyšet, a to bez ohledu na pravdu či lež, je hodně stará a vyzkoušená. Hlavně, že to dostatečně finančně vynáší. To je totiž oč tu běží. Pokud nejste úplně v obraze, zkuste si najít, co znamená praktika auditing. Metody v knize uváděné bych označil za dost drastické. Nadšenci této literatury často uvádějí, že kniha vám může doslova změnit život. V mnohých případech tomu tak jistě je, ale...
Doporučuji si zapamatovat jednu myšlenku Charlese Bukowského: "Vyvarujte se těch, kdo neustále hledají dav, neboť sami nejsou nic.". Přeji všem, aby měli dost odvahy a sil se se svým životem porvat sami, a to bez umělých berliček, třeba v podobě takovéhle knihy.