Dievča zo Sieny přehled
Louis de Wohl
Autor v tomto pútavom a prekrásnom príbehu chcel obohatiť veriacich i neveriacich. Kniha je vlastne životopisom sv. Kataríny Sienskej, ktorá zasvätila svoj život obetavej službe chorým a chudobným. Zároveň svojím mystickým životom získala uznanie a dôveru mnohých osobností svetského i cirkevného života svojej doby. 1. apríla 1375 dokonca získala od Pána stigmatizáciu, no prosila Pána, aby stigmy neboli navonok viditeľné. Knihu odporúčam všetkým, ktorí chcú spoznať dievča, horiace zápalom a horlivosťou v službe chudobným a chorým.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dievča zo Sieny. Přihlašte se a napište ho.
Pekne a pútavo napísaný životopis Kataríny Sienskej, známej katolíckej svätice. Nevýhodou knihy je brožovaný obal, ktorý sa môže veľmi rýchlo opotrebovať.
Zasa ďalší žiarivý príklad oddanosti Bohu. Zaujímavé čítanie, aj z pohľadu kresťanských dejín.
Kniha Dievča zo Sieny v seznamech
2014 | Longinovo kopí |
2011 | Dobývat nebe |
2015 | Tiché světlo |
2014 | Nepokojný plamen |
2012 | Svatá Jana z Arku |
Pútavo vyrozprávaný príbeh malej a predsa veľkej svätice. Mám rada tento typ kníh, ktorý vás núti vyhľadať si o danej osobnosti aj niečo viac, zisťovať historické reálie... Musím tiež vyzdvihnúť nádhernú jemnú obálku v tónoch nebeskej modrej. Niekedy som sa však strácala v záplave mien talianskych šľachticov, mešťanov, rehoľníkov, hodnostárov atď., tie mi naozaj dali zabrať.