Stanice v pravěku přehled
Wolfgang Hohlbein
Svět jako by tonul v chaosu plamenů a hluku. Země se zvedala a klesala v neuvěřitelně tvrdých a rychlých nárazech a vzduch, který Marc Littlecloud dýchal, jako by se proměnil v tekutý žár, který mu spaloval plíce. Světlo bylo tak intenzivní, že pronikalo i přes zavřená víčka a dlaně, přitisknuté na obličej. Sténal bolestí a připadalo mu, že cítí, jak mu uhelnatí vlasy a šaty se mu rozpadají na popel. Detonace výbuchu mu pořád ještě hučela v uších, ačkoliv už dávno dozněla… Littlecloud se s úpěním zkroutil na zemi, obličej si schoval do podpaží a čekal, až obloha přestane bouřit a chrlit žhavé kusy, které na něj dopadaly. Ztratil naprosto pojem o čase. Nepatrná část jeho vědomí, schopná ještě jasného uvažování, mu napovídala, že to mohlo trvat jen několik vteřin, a přesto se mu zdálo, že uběhla celá věčnost, než konečně doznělo zadunění exploze a přestaly padat kusy trosek. A další věčnost trvalo, než se odvážil zase otevřít oči a zvednout hlavu. Jeho okolí skýtalo hrůzostrašný pohled. -- zdroj: www.legie.info --... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 1994 , MOBA (Moravská bastei)Originální název:
Die Station in der Urzeit, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stanice v pravěku. Přihlašte se a napište ho.
Zatím asi nejlepší díl, nemohl jsem se, těch pár chvilek co četba trvá, dotrhnout. Myslím, že tento díl byl plánován jako závěr příběhu, nebo alespoň jeho první části a na tom obstál na výbornou. Jen mi přijde, že je tu troch moc náhod, ale to asi celou sérií, trochu moc štěstí pro hlavní hrdiny a většinou umírá jenom bezejmenná vata. Pouštím se do dalšího dílu a uvidím, jak velký vliv bude mít výměna autora.
Už jsem těch dinosaurů postřílel dost. Společnost mi dělala čtveřice: nekompromisní policista, člen speciálních jednotek (potomek Apačů), rázný plukovník a vědec ve službách armády. Klasická sestava. Potravou pro obludy z pravěku byly nejčastěji čety bezejmenných vojáků. Po třech sešitech se děj alespoň částečně uzavírá, přesto se máme těšit na pokračování. Netěším se, stačilo, s rodokapsy končím.
Ale říká se: nikdy neříkej nikdy. Tak uvidíme.
60 % (zatím 21 hodnotících, průměr 83 %).
Kniha Stanice v pravěku v seznamech
2011 | Prsten Nibelungů |
2010 | Krev elfů |
1993 | Návrat dinosaurů |
2007 | Nad propastí |
1999 | Zapomenutý ostrov |
Uvedení do situace máme za sebou, takže je čas vypořádat se s problémem. Plán je přímočarý a neprůstřelný. Nechat se teleportovat do minulosti, vypnout rebelující přístroj a zastavit tím rozpínání časové anomálie. Jenže tohle je třetí díl z celkových patnácti, takže bystřejší čtenáři již tuší, že takhle jednoduché to nebude.