Dirigent přehled
Sarah Quigley
Příběh o síle hudby, touze po slávě i výjimečném talentu. Příběh o hladu a válce. Příběh skladatele Dmitrije Šostakoviče a jeho rodného Leningradu.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dirigent. Přihlašte se a napište ho.
Pro milovníky vážné hudby určitě 5*, hodně zajímavé čtení i pro milovníky historie. Tento román snoubí oba pohledy na pohnutou dobu obleženého Leningradu. Silný příběh dirigenta Eliase jenž nastudoval Šostakovičovu Sedmou v době kdy lidé umírali hlady a hudebníci nepřišli na zkoušku protože se zhroutili. Jedna * chybí pro menší ponoření do emocí. Ale doporučuji.
Po přečtení knihy, jsem měl velkou potřebu vyposlechnout všechny symfonie D. Šostakoviče a přečíst jeho životopis. Skvělá kniha o vzniku slavné skladby Šostakoviče a o životě v Leningradu za blokády.
Kniha Dirigent v seznamech
O hudbě a historii dvacátého století čtu rád, tak jsem si přečetl knihu, kde se tyhle dvě témata spojila. Kniha mě velmi bavila a dozvěděl jsem se něco nového o vzniku sedmé symfonie Dmitrije Šostakoviče, navíc jsem si symfonii pouštěl k četbě. Za mě velká spokojenost.