Diskant aneb Odtajněná bigbítová kronika kapelníka Franty Brunclíka přehled
Vladislav Fanta
Publikace na 167 stranách humornou formou přibližuje zážitky, problémy, nezdary i úspěchy tohoto hudebního uskupení. Nezbytnou součástí je 670 unikátních dobových fotografií, na kterých je zachycené veškeré dění okolo hudebníků, včetně technického personálu a fanoušků. Dále v knize najdete originály textů několika vlastních skladeb, jejich autory a seznam muzikantů, kteří kapelou v průběhu času prošli. Mezi ty nejznámější patří František Brunclík, Vladislav Fanta, Miroslav Horna a Jaroslav Špička. První dva jmenovaní stojí za vznikem knihy. Textová část vychází převážně z kroniky kapely, kterou od roku 1979 pečlivě vedl kapelník František Brunclík, uspořádání a úprava fotografií je dílem bubeníka, klávesáka, zpěváka, ale také mnichovohradišťského patriota a fotografa Vladislava Fanty.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diskant aneb Odtajněná bigbítová kronika kapelníka Franty Brunclíka. Přihlašte se a napište ho.
Zatím zde není žádný komentář.
Kniha Diskant aneb Odtajněná bigbítová kronika kapelníka Franty Brunclíka v seznamech
hudební skupiny, kapely česká hudba rock mikrohistorie hudebníci, muzikanti big beat Mnichovo HradištěAutorovy další knížky
2021 | Diskant aneb Odtajněná bigbítová kronika kapelníka Franty Brunclíka |
2014 | Mnichovo Hradiště a okolí ve fotografii |