Diskrétní elegance přehled
Jana Skarlantová
Po první světové válce se změnily nejen hranice států, ale i životní hodnoty a především pohled na ženy. Ať máme na onu dobu názor jakýkoli, nemůžeme jí upřít eleganci. Je to však elegance spíše nenápadná, staví na kvalitě a vychází z chování a vkusu. Je prostě diskrétní. O čem asi přemýšlely dívčí hlavy pod moderními mikády? Co musely vyslechnout ženy v kalhotách a co říkali muži s motýlkem pod vyholenou bradou ženám s cigaretou? Jana Skarlantová nachází odpovědi „ve víru života“ a svůj komentář doplnila situacemi viděnými z různých úhlů žurnalisty a autory dobové literatury.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Diskrétní elegance. Přihlašte se a napište ho.
Moc se mi líbilo. Doslova jsem se ocitla za dob první republiky. Psané příjemným, civilním stylem. Náhled na život (nejen módu) let minulých.
Vynikajici kniha, kterou jsem si setrila, abych ji jeste nedocetla:) Nabito zajimavostmi, ktere pomahaji pochopit celkove ladeni dane doby, ale i skvele zpracovany ramcovy prehled o modnich zalezitostech
Kniha Diskrétní elegance v seznamech
2014 | Ze života prababiček |
1979 | Od krinolíny k džínsům |
2005 | Textilní výtvarné techniky |
1977 | Výrobky dovedných rukou |
2017 | Diskrétní elegance |
Trochu zklamání. Čekala jsem něco obsáhlejšího na způsob "Móda v ulicích protektorátu". Všeobecné, opakující se informace proložené citáty např. z dívčích románků atd. Více fotek by také nebylo na škodu. Ale k základnímu seznámení se s módními trendy 1. republiky kniha stačí.