Dítě se speciálními potřebami přehled
Susan Kerr
Kniha je určena rodičům, kteří pečují nebo začínají pečovat o dítě se speciálními potřebami, ale je také vhodná pro učitele a vychovatele takovýchto dětí. Autorka uvádí rady psychologů a dalších odborníků, ale také osobní zkušenosti rodičů děti se zdravotním postižením. Kapitoly z publikace nabízí, jak zvládnout reakce na zprávu o postižení, jak mluvit o nové situaci s dítětem a jeho okolí, jak zvládnout rodinný život a mnoho dalších užitečných rad.... celý text
Psychologie a pedagogika Zdraví
Vydáno: 1997 , PortálOriginální název:
Your Child with Special Needs
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dítě se speciálními potřebami. Přihlašte se a napište ho.
Kniha dává mnoho rad, jak postupovat při péči o postižené dítě - od toho kam se obrátit o pomoc, jak se dozvědět něco o diagnóze od odborníků přes to jak přizpůsobit rodinný život až po to, jak to můžu být s výhledem do budoucna.
Za mě knihu opravdu mohu doporučit rodičům, kteří se ocitli v situaci, kdy mají pečovat o postižené dítě, a neví si rady.
Oceňuji také fakt, že publikace je napsaná takovým milým a vlídným jazykem plným pochopení.
Kniha Dítě se speciálními potřebami v seznamech
speciální pedagogika péče o zdravotně postižené lidé se zdravotním postižením děti se zdravotním postižením
Spousta rad pro rodiče a další pečující.