Dívka, kterou spolklo moře přehled
Axie Oh
Magické putování v kulisách asijské mytologie. Zemi, kde Mina žije, už po generace sužují smrtící bouře. Lidé zde věří, že jsou způsobeny hněvem Mořského boha, kterého se každý rok pokoušejí usmířit dívčí obětí. Když se jednou pod tlakem okolností vrhne do moře samotná Mina, propadne se až do Říše duchů. S pomocí záhadného mladíka, několika démonů, bohů a duchů vyrazí za svým cílem: probudit zakletého Mořského boha. Čas je však neúprosný… žádný člověk totiž v Říši duchů dlouho nepřežije.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2023 , CooBooOriginální název:
The Girl Who Fell Beneath the Sea, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka, kterou spolklo moře. Přihlašte se a napište ho.
Už když jsem četla anotaci, říkala jsem si, že je to taková japonská pohádka a byla to pravda. Je to pohádka s okouzlujícím příběhem a myšlenkami. Líbilo se mi netradiční pojetí Města duchů a celkově "podmořského" světa. Očekávala jsem sice něco malinko jiného, ale nevadilo mi, že jsem to nedostala. Co mě ale trošku vadilo byly ploché postavy. Nepřišlo mi, že by nějak skrz příběh vyspěly. Postavy nejsou jediný problém, kniha má dost mezer i v jiných věcech, ale pokud na to budu nahlížet jako na pohádku, jsem z ní nadšená - rozhodně více než z autorčiny prvotiny XOXO.
Vzhledem k hodnocení jsem váhala, zda se do knihy pustit, ale nakonec se mi do ruky přeci jen dostala a jsem za to ráda! Příběh je svým způsobem jednoduchý, ale velmi milý a dojemný. Akce moc nečekejte, ale myslím, že i tak spoustu čtenářů zaujme.
Ticho ve tmě, Pak ses objevila ty a další knižní novinky (5. týden)
29.01.2023
Kniha Dívka, kterou spolklo moře v seznamech
Mám celkem ráda mangu tak jsem se rozhodla že si přečtu knihu od autorky která hodně píše v tom Japonském stylu.
Jak jsem knihu četla poprvé tak jsem byla hodně zmatená v tom kdo je kdo.
Když jsem si ji přečetla podruhé tak jsem konečně pochopila pointu příběhu, a byla jsem nadšená.
Takže nakonec pět hvězdiček.