Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi přehled
Jana Růžičková
Sára a Matyáš, dva z vícera hlavních hrdinů, jejichž příběhy naleznete v této knize – stávají se statečnými bojovníky, kteří se, okolnostem navzdory, staví k životu čelem. Snaží se, byť často s vypětím všech sil a bez ohledu na rány osudu a vnitřní konflikty, znovu vstát a jít vstříc dalšímu dni. Někdy mají blízko sebe přátele a blízké, kteří jim bývají oporou, zatímco jindy se cítí osamělí. Skutečné příběhy hlavních hrdinů jsou hluboce lidské a osobní. Mohou se různým způsobem dotknout každého z nás. Cílem knihy je především přiblížení psychoterapie veřejnosti a umožnění orientace v tom, co může psycholog/terapeut nabídnout nejen dospívajícím v krizi.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá kniha psaná z pohledu psychoterapeuta.
Konkrétní příběhy ukazují, že tento obor není univerzální, každý případ je individuální a vyžaduje individuální řešení.
Kniha výpráví příběhy o problémech, které mohou řešit mladiství/dospívající. Většinou jde o hledání identity, snahy si najít své místo ve společnosti i na světě. Autorka měla v terapii i dospívající, kteří se pokusili o sebevraždu. Popisuje možné motivace k takovému činu. Podle příběhů v knize má na zdravý vývoj člověka v tomto kritickém období hlavně rodina. Ve spoustě příběhů spolu rodiče nedokázali komunikovat, nebo měli rozdílné názory a požadavky na dítě. Kniha určitě stojí za přečtení.
Kniha Dívka pod hladinou - Příběhy dospívajících v krizi v seznamech
Část díla
Chlapec s neobvyklými zájmy
Chlapec, který chtěl zemřít
Chlapec, který si nemohl vzpomenout
Chtěla žít po svém
Dívka pod hladinou
10 príbehov teenagerov, spracovaných ako stručný popis ich terapeutických sedení, bola väčšinou nuda. Príbehy boli príliš stručné, tým pádom je ťažké sa do postáv vžiť. Ako beletria nie je knižka, podľa mňa, dosť pútavá, ale ako populárno náučná pomôcka na hodinách etiky či psychológie môže výborne poslúžiť.