Dívka v mlze přehled
Barbora Bernátová
Dívka v mlze / Kapitán Dávid Meizner série
1. díl >
V bohem zapomenuté chatové osadě na východním Slovensku nacházejí dva mladíci zavražděnou ženu. Její totožnost je velkou neznámou. Případ řeší svérázný detektiv David Meizner, věčně nevrlý a nepříjemný sukničkář, který nemá lidi příliš v lásce, a jeho krásná a věcná kolegyně Ema Kopecká. Aby odhalili totožnost vraha, musejí se společně prodrat pavučinou utkanou z dávných tajemství. Jejich pátrání se však komplikuje… Drama plné zvratů a nečekaných událostí se hemží podezřelými postavami z minulosti i současnosti, dávno zapomenutými hříchy, ale i bolestí a utrpením, které musela malá holčička a později mladá žena prožít. Děj nás postupně zavede do malé vesničky pod Tatrami, aby pokračoval do hlavního města a zpět na místo, kde měla hlavní hrdinka nečekanou schůzku se smrtí. Příběh rozehraný postavami z masa a krve je napínavý až do samotného konce a překvapí nečekaným rozuzlením. Vychází v překladu Ľubici Hricoviniové.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka v mlze. Přihlašte se a napište ho.
Těžko jsem přicházela na chuť rozmazlenému a egoistickému Davidovi a jeho nenávisti k dětem. Jeho kolegyně byla fajn, ale ty žabomyší války mezi nimi mi moc na sympatii nepřidaly. V případu se pohybovalo tolik lidí, že jsem v tom měla akorát guláš :-) Osobní problémy detektivů převyšovaly pátrání po vrahovi ...ale konec byl překvapivý , takže nakonec dávám 3 hvězdy :-)
Kniha se mi četla velice dobře, příběh měl spád a stránky jsem obracela opravdu s chutí. Nevadil mi hlavní vyšetřovatel, ani milostná zápletka s kolegyní. Přišlo mi přestřelené jen to, jak autorka poukazovala na promiskuitu hlavní postavy, často školáckým stylem. Ráda si přečtu pokračování, styl psaní mi připomíná Michaelu Klevisovou hrubšího zrna.
Inspiraci hledá na hřbitově i ve snech
25.06.2024
Ještě jsme se nepotkali, Pod hladinou a další knižní novinky (33. týden)
13.08.2023
Knižní novinky (45. týden)
01.11.2020
Kniha Dívka v mlze v seznamech
detektivní a krimi romány láska prostituce zneužívání znásilnění tajemství pomsta krimi deníkové záznamy prolínání minulosti a současnosti
Pěkný román, těším se na další díl.