Dívka z Andru přehled

Dívka z Andru
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30226/divka-z-andru-LdB-30226.jpg 4 7 7

Antická římská komedie složená ze dvou částí Dívka z Andru a Dívka Perenthia. Děj se odehrává v Athénách na ulici před dvěma domy, v jednom bydlí Simo a v druhém Glycerium. Pamphilus, Simův syn, se na první pohled zamiloval do hétery Glycerie, je však zasnouben s jinou dívkou. Otec snoubenky, Chrémes, brání jejich lásce, dokud však nezjistí, že Glycerium je také jeho dcerou. Sboristé zde vystupují jako Simovi otroci.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dívka z Andru. Přihlašte se a napište ho.

Zlatohlávek
12.11.2016 5 z 5

Konečně přesun z mytologického Řeckého dramatu k Římské intrikařině a to malými vlaštovkami jako Terentiova Dívka z Andru. která se podobá Commedii dell'arte nebo Mollierovi. Postavy jsou propracovanější, nespoléhají jen na osud, či na Bohy, že zasáhnou ale raději si jdou za svým štěstím. Objevuje se i motiv vychytralého sluhy (otroka) kterého můžeme znát třeba ze Sluhy dvou pánů nebo Scapinova šibalství.

Kniha Dívka z Andru v seznamech

římská literatura